Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (89)

plakát

Sestry z kouřové sauny (2023) 

To je tak kdyz se clovek tesi a mysli si ze se mu to bude libit...no nelibilo...kdyz by mel clovek vymyslet z fleku traumata kteryma zensky prochazej tak by vymyslel asi presne tyhle. Zpusob podani spolu s rymickou z toho pak navzdory stopazi udelalo zazitek temer na umreni.

plakát

Chinaski: Každej ví kulový (2021) 

Dve (v zasade) mluvici hlavy. Kapelu mam rad ale presto kolem nich nic cilene nesleduju. Presto jsem se dozvedel malo zajimavych a noych veci. Aspon teda vim proc jsou nektery cedecka tak zoufaly. Filmove nuda k uzoufani.

plakát

S tebou nikdy (2023) 

Neni to zrovna zanr ktery bych vyhledaval. Vlastne se mu spis vyhybam aniz by mi sam o sobe vadil. Asi na to proste jen nemuzu koukat pravidelne ale jednou za cas..proc ne a klidne i rad. A tady se mi to libilo. Vetsina filmu je navic tak mila a zabavna ze si to rad nekdy pustim znova. Jasne jak to to zvazni tak to jde dolu ale to tak je obecne a asi se tomu tezko brani. Takze jediny u ceho jsem vylozene zdvihal oboci byla opera. Ani king kong ve vlastnich filmech podle me neni v zaberech tak casto jako tahle budova. Jestli si to dam priste jako drinking game tak se bojim abych nedopad jako ta slecna ve filmu. Koala rulez :)

plakát

Caligula (1979) 

Mno. Jako rikal jsem si ze by me docela zajimalo jestli nektere ty casti maji aspon nejakou oporu ve skutecnosti ale zas ne tolik abych to byl ochotnej zjistovat. Ale hlavne to teda byla hrozna nuda. Nevidím jedinej duvod se na to nekdy podivat znova.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Já nevím. Když jsem na to koukal, tak se mi to moc líbilo a byl to pro mě jeden z nejlepších českejch filmů posledních asi 20 let, co jsem viděl (což zas tolik není). Jenže to ze mě trochu vyprchává. Vlastně je to hrozně podobný filmu Přišla v noci. Začátkem prostředkem i koncem. Jen to má jiný kulisy (hlavně pochopitelně nemoc) a žánr. Líbí se mi, že to nechtělo být za každou cenu šokující ani zbytečně vyhrocený. Postavy sice nejsou nějak extra zajímavý, ale ani nejsou jednorozměrný a pro každou (kromě jedný) člověk dokáže najít pochopení. Dost naivní je to v tom konci. To se asi v životě neděje. Umím si představit, že to člověka úplně vysaje a postihne veškerý vztahy se všema blízkejma. Ale je je to film a ne dokument. Taky mě konečně po delší době nevadil Roden, kterej mi přijde, že používá pořád stejnou zvláštní dikci, která se prostě všude nehodí. Tak tady se toho konečně zbavil a bylo to jen ku prospěchu věci. Za mě mezi 4 a 5 hvězdama a velká spokojenost.

plakát

Palmer (2021) 

Fajn film. Jenže je hrozně přímočarej. A sluníčkovej. Trochu mi to připomnělo Corpus Christi, kde ale všechno dopadne dobře. Což je asi největší slabina toho filmu, kterej je jinak celkem fajn (bodejď by taky nebyl, když celou dobu hladí po srsti). Prostě je to hrozně nenápaditej a stane se tam přesně to, co byste si přáli, aby se v životě stalo. Neurazí, ale rozhodně nenadchne. Chybí tomu hloubka..

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Jasne je zdaleka nejnovejsi a mozna proto je vlastne uplne fajn. Je treba priznat ze tomu neco chybi z feelingu predchozich filmu ale vzhledem k tomu jake utrpeni mi dneska zpusobuje jednicka tak jsem za to rad. Takovej nejprijemnejsi film. Jako by sel dost po srsti. A me to vubec nevadi. I ty mimozemstani jsou fajn (nemuzu se teda zbavit dojmu a vidim v tom dil z hvezdny brany). Ostatne nechapu komu to muze vadit. Jako archa nebo svaty gral jsou podle pravdy nebo co? Jasne krizova vyprava je daleko nad ostatnima ale kdybych si mel vybrat mezi chramem a lebkou tak asi spis zvolim lebku. A to mam to temno v chramu fakt rad.

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Uz jsem neveril. Jak mi dobyvatele dost brutalnim zpusobem strhli ruzove bryle vzpominek na film kterej jsem jako malej miloval a prisel mi skvelej tak krizova vyprava zestarla skvele a nasadila mi je zase zpatky. Aspon u jednoho dilu. Ale jakyho! Nevim kdy naposledy jsem se tolikrat takhle uprimne zasmal. Opravdu brilantni sceny ktery by dneska snadno mohly vypadat trapne tak jsou tady proste skvely. Scena s denickem destnikem letenkama a mnoho dalsich. Jsem blazenej a tohle si rozhodne necham libit znova. Jen takova "drobnost" co mi zrovna u tohohle filmu az tolik nevadi protoze je jinak skvelej je teda indyho nulova ucta k relikviim. Rozflaka kdeco na potkani bez jakykoli snahy to aspon nerozstipat. A to jak se vzdycky necha zaskocit nekcasteji teda po tom co vyjde z nejakyho chramu to je slusnej trademark 😀. Ale nechci koncit zle protoze tohle je jedinej indy kterej je i po letech opravdova laskomina.

plakát

Tonda, Slávka a kouzelné světlo (2023) 

Obycejna pohadka o obycejnych vecech. A to v tom nejlepsim. Mam rad kdyz se neresi zachrany sveta ale takovy "drobnosti" jako pratelstvi. Je to dost primocary ale je to pohadka no. Jen ten andrej mi prisel uz mozna trochu moc. Vizualne moc pekny.

plakát

Bratři (2023) 

Pro me to vubec nebylo tak plochy jak jsem vsude cet. Vlastne to byl uplne v pohode film. Sice jsem na cesky filmy dlouho nekoukal ale i tak nevim jestli je tomu u nas neco podobnyho. Vlastne ani nechapu ty narky ze to neco neukazuje. Jasne ze kdybych chtel tak muzu rict ze je to mohlo vykreslit i v horsim svetle ale stejne tak bych to samy moh rict i tech odpornejch komousich. Protoze i ty jejich zverstva jsou tam podany s takovou noblesou a eleganci az mi to prislo skoro zvraceny. Ale jako film to podle me funguje a je fakt peknej.