Reklama

Reklama

Poslední šance

  • Česko Zběsilý útok (více)
Trailer 1

Elitní jednotka Navy SEAL vedená poručíkem Blakem Harrisem (Scott Adkins) a mladší analytičkou CIA Zoe Anderson (Ashley Greene) musí získat zajatého islámského teroristu z ostrovního vězení CIA a tajně ho převézt do Washingtonu. Ocitnou se v pasti, když na ně během eskorty zaútočí povstalci, aby vězně osvobodili. On jediný má však informace, které mohou pomoci odvrátit teroristický útok a zachránit tisíce lidských životů. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (108)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod, proč Scotta Adkinse považuji v současnosti za neohrozitelnou akční hvězdu číslo 1, je jeho nekompromisní mistrovské bojové umění, které dává světu na obdiv ve většině svých nadupaných řezničin, jenže jakmile místo ran a kopů začne využívat dalších prostředků, už to taková hitparáda není a s tím mám právě krapet problém i v tomto filmu, jehož kvalitu a zábavnost tím ovšem v žádném případě nesnižuji, jen mám prostě Adkinse raději ve filmech, kde se od úvodních titulků až po ty závěrečné probije, než prostřílí, ale fajn, respekt mám nakonec i k této střílečce, jejímž nejvýraznějším prvkem je každopádně určitě fakt, že je natočena prakticky na jeden záběr, což je zatraceně osvěžující a efektní nápad, který se navíc ujal a vytvořil tak z One Shot vážně dynamickou a intenzivní jízdu, kde se závěru nedožije skutečně mnoho postav a příliš odpočinku si tu tedy divák vážně neužije. Zápletka je jinak očekávaně dost jednoduchá, nicméně i tak dokáže navodit párkrát momenty napětí, každopádně celá je podřízena hlavně co nejvíce akčním pasážím, a těch tu je vážně hodně, zároveň je ona akce i dost drsná a nekompromisní, i když u Adkinsových filmů jsme zvyklí ještě i na mnohem větší jatka, základem ovšem je, že působí přesvědčivě, přehledně a na finanční stránku filmu i dost kvalitně. Normálně bych tak hodnotil asi i výš, nicméně právě vzhledem k ostatním Adkinsovým filmům budu tentokrát přísnější, jelikož od něj prostě vždy čekám naprostý top akční zážitek, a toho jsem se v případě One Shot nedočkal, jako béčková akční palba nicméně určitě silný nadprůměr. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mnou čtvrtý viděný film natočený údajně/jakoby jedním vrzem, tedy jedním záběrem. Русский ковчег, Birdman, Victoria, a teď tahle pecka. No, možná tam i nějaký ten střih byl, třeba po sebevražedném výbušníkovi. Taky bojová taktika žoldáckého komanda byla prazvláštní a dala mi místy vzpomenout na židovské sebevražedné komando z Life of Brian. Ale jelikož žádný odborník na bojovou taktiku nejsem, můžu spokojeně konstatovat, že tak zajímavou a záživnou akční podívanou se zajímavou režií i scénářem jsem už hezky dlouho neviděl a parádně jsem si ji užil. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Nové akční béčko, které bych řadil do kategorie velmi zábavných. Příběh samozřejmě naprosto banální, ale akce slušná a překvapivě i celkem uvěřitelná (aspoň občas). Scott dostane opravdu dostatek prostoru, ukazuje práci s nožem, zastřílí si a dostane se i do několika bitek, takže dobré akční choreografie je tu dost. Ostatní herci včetně hlavního záporáka jsou taky fajn a celkově je to prostě dá se říct jedna velká nepřetržitá akce, takže na nudu nepřijde řeč. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jednozáběrový taktický nátěr s teroristama a nekompromisním Adkinsem! Scott Adkins je zajímavý tím, že jednou za rok v té hromadě nesympatických a levných béček natočí i kloudný film a tohle bych zařadil do jeho svaté Trojce ( Accident Man, Avengement, One Shot) samozřejmě vše po Boykovi. Dlouho jsem film odkládal, trailer mě moc nezaujal, jevilo se mi to levně a moc rutinně, ale z nudy jsem filmu šanci dal a jsem překvapivě spokojen. Elitní komando Navy Seals má za misi transportovat vězně z ostrovního vězení, kde jsou brzy uvězněni a pod útokem radikálů, kteří si pro vězně přišli taktéž. To, že je film okořeněn o terorismus dodává té celé béčkovosti pěkný Šmrnc a místy jsem zavzpomínal i na Bayovo 13 Hodin. Taktické přestřelky na jeden záběr jsou určitě lepší než prostříhané od Megatona, kde jde hovno vidět, takže i v tomhle ohledu si mě film získal. Ano v některých aspektech je film hloupý ( Náklaďák, který s radikály přijede má snad uvnitř továrnu rekrutů, protože s původních 30 tam za celý film zařve tak 150), ale když se nad tímhle člověk povznese, tak si film bez přemýšlení rozhodně užije. Akce působí realisticky ( fightů je sice na Adkinsové poměry hodně málo, ale ten poslední stál za to) a potěší i dlouhá Stealth akce alá Splinter Cell, kde Adkins likviduje s nožem jednoho protivníka za druhým. Komando se chová taktéž profesionálně a ústřední záporák je neskutečně nesympatická radikální svině, takže myslím, že tvůrci s minimálním rozpočtem dodali divákům víc, než mohli. Znova si to sice nepustím, ale na jedno podívání fajn akční záležitost. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7.5/10. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatické béčko natočené jakoby na jeden záběr. Děj se odehrává v podstatě na jedné vojenské základně a akce je požehnaně, především přestřelky, ale dojde i na pár hezkých likvidací s nožem a trochu soubojů. Stealth akce v půlce je parádní, Adkins fajn. I přes nízký rozpočet, slušné 4 hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu One Shot môže odkazovať aj na spôsob natočenia filmu, pretože nemá strih a tým pádom je nakrútený na jeden záber. (Arsenal83)
  • Celý film bol natočený na pôde bývalej vojenskej základne RAF Bentwaters. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama