Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouhých letech strávených v exilu se do rodného města Prejnaru vrací zlotřilý upír Radu. Po příchodu zavraždí svého otce a ukradne mu drahocenný Kámen krve, jenž podle pověsti obsahuje krev svatých. Na scéně se však objevuje i jeho bratr Stephan, který za pomoci dvou amerických studentek plánuje překazit Raduovi ďábelské plány s kamenem. (Chatterer)

(více)

Recenze (18)

wipschka 

všechny recenze uživatele

Opravdu škoda poměrné roztahanosti druhé části, která bohužel docela nudila, a těch počítačových minionů, kteří byli místy opravdu směšní..Hlavně jejich první zjevení se pro mě stalo opravdu nezapomenutelnou částí filmu:D OVŠEM, slintající Radu s nosferatovskými prsty, to už je jiná třída! Už jenom pro něj si střihnu další díly ;) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa vyjadrovať ku každej časti osobitne, pretože všetky štyri diely sú kvalitatívne veľmi porovnateľné. Navyše je to vždy o tom istom, hlavné postavy bojujú proti zlému upírovi, od druhého dielu aj proti jeho matke čarodejnici, vždy ho na konci zabijú a logicky na začiatku každej časti ožije, ako ináč. Takže to zhrniem. Podľa mňa sa jedná vôbec o NAJLEPŠIU a najatmosferickejšiu upírsku sériu. Za najlepšie časti považujem druhú a tretiu (v tej prvej mi vadilo príšerné spracovanie démonov a v tej poslednej už atmosféra miestami pokrivkávala, predsa len, hrad je hrad, a nič ho nedokáže nahradiť). Druhá vec: Radu je podľa môjho názoru ten najcharizmatickejší upírsky hlavný záporák. Najviac ma zaujali masky, kvalitné krvavé scény, sympatické hlavné postavy a prostredie rumunského vidieka. Celá séria ma len utvrdila, že v 90. rokoch sa rodili najlepšie upíriny. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod fajnučký ( hlavne vďaka tým malým démonom oživeným old schoolovou stop-motion animáciou ). A potom príde pre mňa jeden z najikonickejších záberov hororového žánru ( v rámci B kategórie ). Tri sličné devy nasadajú do starého trabanta a napredujú smerom k nebezpečenstvu číhajucemu v starých lesoch a hradoch Transylvánie. No proste brutal. Výborná výprava a atmosféra. Potom to ale začne strácať dych, na počudovanie som čakal, že sa tu niekto začne orgazmicky vyblázňovať v gore a make-up efektoch ( veď predsa len Full Moon Ent. ), ale ostala už len tá atmosféra a tej práve toto chýbalo. Ten pravý masaker. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Van Helsing a spol. sice před 100 lety Draculu odkrouhli, ale to netušili, že měl ještě dva bráchy, přičemž jeden vypadá jako Nosferatu z 20tých let a je zlej a druhej jako typickej 80kovej hezoun a je hodnej. A k ruce tu jsou pochopitelně dobový krasavice v rolích americkejch studentek a všichni se dohadujou o nějakej magickej šutr. Upírský ultrabéčko se vším, co k tomu patří a zároveň milá exkurze do dob, kdy tyhle brakový horory frčely a jejich tvůrci je fakt uměli. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsnější verze všech těch Stmívání. Váhám mezi 3 a 4*, nakonec za zdařilé obrazové ztvárnění doplněné odpovídajícím hudebním doprovodem dám více. Temný les, silueta hradu, měsíc v úplňku, hřbitov, ruiny, kobky - pravá atmosféra gothického horroru. Ale i pohřeb je působivý a o noční slavnosti vycházející z tradic boje proti nemrtvým lze napsat jen to nejlepší. Sám zlotřilý upír je zdařilou kombinací Maxe Schrecka a Klause Kinského, včetně stínohry s obludnými pařáty. Jeho krvavé slintání bylo nechutné, což byl jistě záměr. Největší slabinu představují laciní prstoví démoni, s kterými by si mnohem lépe poradil i R.Harryhausen. Na rok 1991 jsou hrubě nevydaření. Snad jen drobnosti, jako třeba fakt, že americké studentky v životě neviděly trabant, ale jak sednou za volant, jedou bez problému (s neobvyklou řadící pákou), jsou drobnými kazy na kráse. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Upír Radu (Anders Hove) je pomenovaný podľa osobnosti Radu Krásneho, brata princa Vlada Narážača, ktorý sa stal predobrazom pre postavu grófa Drakulu. (beso74)
  • Album "Nightwing", od švédskej black metalovej skupiny Marduk z roku 1998, má na obale znázornený ústredný motív z tohto filmu. Navyše rovnomenná skladba "Nightwing" je o hlavnom hrdinovi Raduovi (Anders Hove). (beso74)

Reklama

Reklama