Reklama

Reklama

Red Force 4

  • Hongkong Wong ga si je ji IV: Jik gik jing yan (více)

Obsahy(1)

Příběh začíná v Seattlu, kde místní policie dostane posilu z Hongkongu v podobě inspektorky Madam Yeung Lai-Ching (Cynthia Khan). Nedobrovolně má s inspektorkou spolupracovat i seattleský policista Donny Yan (Donnie Yen). Mají za úkol sledovat a zatknout hongkongské drogové dealery. Pátrání nečekaně dopadne tak, že inspektorce Yeung hlavní šéf drogového gangu (Yuen Shun-Yee) uteče a Donnyho parťák Peter Woods (Blaine Lamoureux) je zabit při přestřelce. Do přestřelky se ve špatné době a na špatném místě nechtěně zaplete dělník a dlouhodobý imigrant Luk Wan-Ting (Yuen Yat-Chor). Ten se stává hlavním podezřelým jak pro policii, tak zároveň jako nepohodlný svědek a hlavní terč i pro mafiány, kteří na něj pošlou zabijáky s cílem za každou cenu svědka umlčet. Lukovi se podaří před ostatními utéct a ze strachu se vrací do Hongkongu, kde žije jeho matka (Lisa Chiao). Tam je ihned po příjezdu dopaden inspektorkou Yeung s Donnym. Po nečekaném útoku nájemných vrahů, kterým se tentokrát podaří Luka postřelit, takže skončí v nemocnici, dostane Madam Yeung podezření, že někdo v řadách policie je zrádcem, který vyzrazuje informace mafiánům. Tvrdohlavý Donny však této teorii odmítá uvěřit a rozhodne se pátrat na vlastní pěst. (tequilla)

(více)

Recenze (57)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Nostalgicka bomba. Cas temto filmom velmi ublizil, ale v dobe VHSjek patrila seria Red Force medzi oblubene filmy mladeze. Keby bola csfd aktivna v tych rokoch, tento film by bol urcite velkym hitom. Dnes to vsak uz nikoho neoslovi. Zapletka je biedna a scenar taky hrozny, ze by ho hravo zvladol aj ziak na zakladnej skole. Vsetky tieto nedostatky dokonale vynahradzuje suboj v ktorych vynika predovsetkym mladucky Donnie Yen. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra svobodného Hong Kongu, tenhle díl, je z těch všech asi nejvíc ikonický a to hlavně díky nadstandardním kaskadérským kouskům, impozantním záporákům a té vší akci, která se na mně furt valila. Donnie Yen mně tady hodně bavil a to hlavně díky tomu, že hraje dosti rozdílnou postavu, než jakou představuje v Ip Manovi. A byť to tady má lehké klišé a je fascinující, kolik kulek dokáží postavy Hong Kongských filmech schytat než umřou, tak musím tam tu pátou dát, protože tohle je prostě bomba a to bez debaty. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to výborný akčný film z mojej obľúbenej akčnej série. Má veľmi dobrý príbeh o ochrane svedka vraždy, do ktorej je zapletená aj tajná služba. Veľkým plusom tohto filmu je skvelá hlavná dvojica, Cynthia Khan, ktorá sa po akčnej stránke v porovnaní s predchádzajúcim dielom podstatne vylepšila a Donnie Yen, jeden z najväčších talentov akčného filmu. Akcie je tu veľmi veľa, jedna skončí a už pomaly začína druhá a dá sa povedať, že aj keby jej bolo o polovicu menej, tak by jej bolo stále dosť. Tento diel je po akčnej stránke jednoznačne najlepší z celej série, ale nie len po stránke kvantity, ale aj kvality. Zo začiatku ešte moc nevyniká, ale po čase a hlavne prvou akciou Donnieho Yena sa podstatne vylepší. Má skvelú choreografiu, je náročná aj po kaskadérskej stránke a aj nápaditá. Ani sa nedá vybrať tá najlepšia, Donnie Yen predvedie skvelý nočný súboj s motorkárom, veľmi zaujímavú naháňačku na motorkách, kde sa protivníci bijú aj počas jazdy alebo vynikajúci finálny súboj na streche. So Cynthiou Khan ma zase veľmi zaujal súboj v nemocnici, aj ked´ vlastne tohto súboja sa zúčastní aj Donnie Yen alebo výborná scéna, kde visí počas jazdy na sanitke. Našťastie tu humoru moc nie je, ale zopár dobrých vtipných miest sa tu nájde ako napríklad scéna so schovávaním pút pred matkou zatknutého. Režisér Yuen Woo-ping tu opäť predviedol skvelú prácu. Spolu s jednotkou je to pre mńa najlepší diel série a keby tu ešte boli aj emócie ako v druhej polovici jednotky, tak neváham aj s plným hodnotením. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 81%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poctivé hongkongské řemeslo konce 80. let, ze stejného roku jako první dvě ULTRA FORCE. Film režíroval Yuen Woo-ping a kraluje mu souhvězdí Cynthia Khan, Michael Wong (RED FORCE, KONTRABAND) a Woo-pingův oblíbenec, mladý Donnie Yen. Jednoduchá zápletka o ochraně nepohodlného svědka dvěma rozdílnými policisty je doslova narvaná solidními bitkami a honičkami - dobrý bizár je honička na motorkách, jejichž řidiči se spolu za jízdy šermují lopatou a a palicí a pak bitka v temné uličce, kde Donnie bojuje s bělošským záporákem s pozoruhodnými pohyby a komickým hereckým projevem. A najdou se tu i vypjaté melodramatické momenty jako scéna, v níž se Cynthia Khan vydává při návštěvě matky svědka za jeho snoubenku a snaží se přitom zamaskovat, že jsou k sobě připoutáni želízky, aby se stará žena nedozvěděla, že její syn byl zatčen policií. Chybí tomu lehkost a vtip první ULTRA FORCE a barvité finále jedničky RED FORCE, ale jinak jde o hustoakční pohodový díl plný zpomalených kopů do hrudníku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

od Woo-ping Yuena bych teda čekal ještě větší akční masakr, zejména co se týče choreografie, jinak akce je tu v podstatě nepřetržitě od první do poslední minuty a jestli jsou nějaký menší prostoje, tak je to fakt jen otázka pár minutek, jinak to tu Cynthia Khan, Michael Wong a zejména Donnie Yen řežou téměř neustále a dokážou otupit i hodně trapnej scénář, ale od Yuena jsem už zažil daleko lepší filmy ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama