Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(91)

Obsahy(1)

V národním parku Waratah, na východním pobřeží Austrálie, žije správce parku Matt Hammond. Žije zde se svými dvěma syny - Markem a Sonnym - a Jerry Kingem, pilotem malé helikoptéry. Pokud mají nějaký problém, vždy jim ho pomůže vyřešit jejich zvířecí kamarád - klokánek Skippy. (mibara)

Recenze (69)

Muf911 

všechny recenze uživatele

Zrada, po dvaceti letech jsem zjistil, že Skippy není on, ale ona! Ale děti v Československu to tenkrát asi neřešili, jestli má samec kapsu. Myslím, že na svou dobu to byl moc povedený dětský seriál. Vždycky jsem hrdinům seriálu záviděl, že mohou všude lítat helikoptérou a školu absolvovat jen přes rádio. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australský seriál pro děti o malém klokanovi, který měl téměř detektivní sklony a vždy vyřešil svou zvířecí (a někdy téměř až lidskou) inteligencí každý zapeklitý případ. Jako kluk jsem ho miloval, jako dospělého už mě ale (bohužel) moc nezajímá... Každopádně v kolektivním podvědomí našeho národa přežívá jméno Skippy úspěšně dodnes (osobně znám několik lidí s touto přezdívkou). ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Skippy je nepochybně silný výchovný prvek pro naše děti. Neustále se příběhy s ním opakují, protože vyrůstají další lidé, kterým je právě 8 let. A za rok zde bude zase dost dětí, co jim bude 8 let. A v 7 letech je třeba Skippy nezajímal. Ale v osmi už ano. Tahle čísla jsou přibližná, ale co je jisté, tak že cestu k postavě zvané Skippy si děti najdou.***Kdo je to vlastně Skippy?***Málokdo neví, že je to drobný, malý klokan. Tedy pardon děti, některé z vás to vědět nemusí, tedy ty, co zatím nevěnovaly pozornost seriálu, kde je ústřední postavou Skippy. Ale je-li někomu 15 či 20 let, a neví kdo je Skippy, tak je jeho život s televizí patrně značně vlažný. Skippy je dávám s úspěchem ve všech možných zemích*** Jak se Skippy projevuje? Zasahuje všude tam, kde se to nelíbí kriminálním živlům; pomáhá těm, co jsou právě o ohrožení života; rodina, která Skippyho vlastní sice má i svůj život, ale stále se ptá kde je Skippy, kam šel Skippy, co dělal Skipppy a vějuje se mu více než je běžné, protože Skippy je stále někde v akci***Mohu se splét a Skippiho podl tohoto popisu nepoznat? ---Ne, děti, to nejde, neb klokani sice vystupují v kdejakém seriálu, a možná jsou i významní v některých filmech, ale Skippy je milován rodinou, v které žije, to nelze nevidět, neslyšet...U nás máme silné animované postavičky, v Austrálii zase Skippiho, v Německu komisaře Rexe, a on zase ten rozdíl mezi hrdiny seriálů pro děti - zda je animovaný či živý, tak není tak důležité.***Mohu být jako Skippy?--- Jde bohužel právě jen o fantaziii, takže v přírodě se nedá najít výskyt zvířat, které by tak jasně rozlišovaly dobro a zlo, ale je příjemné v této iluzi dočasně žít.***Napodobování Skippiho! ---Děti, to není možné. Můžete to zkusit, ale zločinci nemají rádi, když jim někdo nakukuje dojejich kšeftů; lidí co potřebují pomoc, tak jen tak nenajdete atd. Jest-li mi nevěříte, tak si to můžete vyzkoušet, ale většina z vás, co si to půjde zkusit, tak to zabalí podobně jako ti, co si to nepůjdou zkusit. ---Pokud mi děti nevěříte, tak můžete jít do méně náročných akcí, třeba jen nabídnout pomoc někomu na ulici s taškou s nákupem a narazíte na údiv, obavu, že chcete tomu, koho jste si pro svou pomoc vyhlédly - okrást, a taky na reakci ala už jsem zažil ledacos, ale aby mě někdo žádal o tašku slovy, tak to tedy ještě snad ve svém životě ne. Co se to na těch školách učí, jak krást rychle a bezpečněji? A nevysvětlíte jim, že jste chtěli pomoci, to už nejde! ***(3.10.2010) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ed Devereaux - (Matt Hammond) +++ Garry Pankhurst - (Sonny Hammond) +++ Tony Bonner - (Jerry King) +++ Ken James - (Mark Hammond) +++ Hudba: Eric Jupp ++++++++++++++++ Dnes by ma to asi nebavilo, ale hodnotim to z nostalgie. V detstve to boli super zazitky a vzdy som sa tesil na nove casti v telke...........05.07.2008 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám takové tušení, že většina komentátorů pracně loví v paměti a dává alibistické tři hvězdičky za seriál, ze kterého si pamatují už jen úvodní písničku a siluetu skákajícího klokana. Seriál u nás běžel v době, kdy neměl velkou konkurenci. Je to už starší záležitost a herecké výkony ani scénáře jednotlivých epizod nebyly bůhvíco a konfrontace s realitou by vedla ve většině případů k nekompromisní redukci jedné hvězdičky...Musím se hodně nechat unášet na vlnách nostalgie, abych nechal 50 % celkového dojmu... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Jednu z kengúr počas natáčania zo špásu uniesli miestni opití študenti kvôli výkupnému, a keď sa prebrali z opitosti, zistili, že kengura tento špás neprežila. (Raccoon.city)
  • Tony Bonner (Jerry) neustále žiadal produkciu o vyšší honorár, až ho napokon v poslednej tretine seriálu vyhodili. O niekoľko rokov neskôr, keď bol seriál vydaný na DVD nosičoch, sa Tony bez úspechu právne súdil o ušlé tantiémy. (Raccoon.city)
  • V scénach, v ktorých Skippy vykonáva packami jemnú manuálnu prácu, boli použité falošné labky. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama