Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dentista“ je dobrý film, i když nemusí naplnit vaše očekávání. Tohle opravdu není něco, co je extra krvavé, ale já si myslím, že právě zvolená cesta menšího naturalismu, je v tomhle případě ku prospěchu věci. Zubní křeslo je natolik známé prostředí, že si dokážete děs snadno domyslet a budete při některých scénách přivírat oči, protože jinak by se vám mohlo udělat opravdu špatně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když vašemu dentistovi hrábne, neradno se mu plést pod vrtačku. To platí dvojnásob, pokud má zubař ksicht Corbina Bernsena. Teda že by tenhle film zvýšil mojí důvěru k zubařskýmu cechu, to se rozhodně říct nedá. Na druhou stranu to neni nic, co by mi zalezlo do morku kosti, ačkoliv při několika scénách jsem se zhnuseně otřásl. Prostě jen slušná pošahaná jednohubka. 50% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Doktor Alan Feinstone byl šarmantní muž a oblíbený u svých pacientu. Doma se ale choval jako pedant, který chorobně lpěl na čistotě, krásně vyžehlených košilých a ke všemu trpěl depresemi. Jednou nachytal svou krásnou ženu při nevěře. Tahle událost mu totálně změnila život a nejen jemu, pocítí to i lidé v jeho okolí. On se nespokojil jen s pomstou na své ženě. Začal se mstít i ostatním. Scény nejsou až tolik drastické, ale zasáhnou diváka na citlivém místě. Stačí si totiž jen představit, že by na místě šílence byla vaše lékařka nebo lékař. Představa dokáže udělat hodně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekněme si po pravdě, že skoro každý z nás se bojí svého zubaře a snaží se co nejvíce oddalovat svou návštěvu u něj. Tedy alespoň já mezi ně patřím a svoji zubařku navštívím jen v případě, že je to nezbytné. Nemám rád ten zápach, který zavane při vstupu do ordinace, stejně jako ten hnusný zvuk vrtačky, která mi začne jezdit po zubu. O tom, že se mi svírá srdce, když slyším z ordinace řev pacienta, který je přede mnou už asi nemusím ani mluvit. To bych nejraději vzal nohy na ramena. Tenhle film patří mezi průměrné díla a nejvíc těží z dobrého hereckého výkonu hlavního hrdiny a černého humoru, který byl místy hodně trefný. Samotná forma násilí mě však v žádném případě nevystrašila. Trhat umělé zuby bych si nechal i já. Velkým plusem byly lechtivější scénky, které si dentista představoval ve své chorobné mysli. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

chceme zmenit stomatologii na interaktivni medicinu... po techto slovech a naslednem vlozeni odsavatka do dutiny ustni to prislo... nechutna salva typicky yuznovskych detailu, ve kterych se zde primo vyziva, jeste umocnena neblahym prostredim ordinace... originalni snimek mistra hnusu (s mimoradnou osobnosti v hlavni roli) do nehoz se misty vkrada nejvetsi nepritel filmu - nuda ... 7/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama