Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

McLushi 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem rozhodně žádnou pecku, ale i tak jsem byl dost zklamán. Ze začátku to vypadalo dobře, myslel jsem, že opravu Dr. Feinstone donutí svoji manželku aby Mattovi ukousla ptáka, ale skončilo to u pouhé představy a pouhé jedné hvězdičky. Očekával jsem víc vražd, víc napětí, víc děje a dostalo se mi jen víc nudy. Z vražd bych pochválil snad jen tu vraždu účetního, ta se mi líbila. ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem tomu dal 2 hvězdičky, tak ten film už nikdy nechci vidět...nechutnosti mi nevadí, ale zvuk zubařský vrtačky a pohled jak tím doktor vrtá do dásní a jazyku, to už ne e. Zajímavosti: Počet mrtvých - 4 [--] Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal čekal jsem větší maso. Je sice pravda že film je rozhodně dobrý, ale co se týče brutality čekal jsem víc. Hlavně co se brutality týče, je pravda že pár dentistických scén bylo opravdu sado maso, ale od Yuzny se prstě čeká více. Nejdřív začnu s mínusama kterých opravdu moc není, to hlavně s pár zdlouhavýma scénama, a některých divných momentů. A teď ty plusy nejdříve zmíním opravdu zvláštní kameru která sníma detialy opravdu bravůrně. Gore ve filmu stojí za to i když ho tedy moc není. Herci jsou výborní, i když jsem to nečekal, tak třeba známější tváře jako MArk Ruffalo moc prostoru nemá, ale Bernesen, bane bože, ten je dokonalej a tohle je jeho vrchol. Jak to jen shrnout, Dentista je dobrej film ale rozhodně není pro každého, a někoho může dokonce zklamat. Ale já se celkem bavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dentista“ je dobrý film, i když nemusí naplnit vaše očekávání. Tohle opravdu není něco, co je extra krvavé, ale já si myslím, že právě zvolená cesta menšího naturalismu, je v tomhle případě ku prospěchu věci. Zubní křeslo je natolik známé prostředí, že si dokážete děs snadno domyslet a budete při některých scénách přivírat oči, protože jinak by se vám mohlo udělat opravdu špatně. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Parádní film béčkového rázu s řádně šíleným "Dentistou" Corbinem Bernsenem v hlavní roli. Znáte tu nervozitu, klepání nohama a neklidné pocity proudící celým tělem, když sedíte v ordinaci u zubaře? Víte, co Vám asi bude dělat. Jak se hlučná vrtačka blíží k Vaší dutině otevřené dokořán, vaše oči strnule upřené dopředu či zběsile těkající z jedné strany na druhou, abyste odhadli, ze které "to" přijde nejdříve. Nad Vámi se sklání zubař s rouškou přes ústa, svítí vám lampou do obličeje a sestřičce říká: "Sestři, připravte se, budeme vrtat..." Zavíráte oči a přejete si, se sepnutýma, zpocenýma rukama, aby to už bylo za Vámi. Dr. Alan Feinstone je zubař, kterého byste nechtěli ani minout na chodníku. Jeho posedlost čistotou, paranoidní představy a odpor ke špíně, zkaženosti a nesvědomitosti svých pacientů ho postupně dovede až k šíleným, brutálním a nelidským metodám. Pokud byste návštěvu u něj přežili, čistili byste si zuby klidně dvacetkrát denně, protože všude by se před Vámi, jako přízrak a hrozba stále vynořovala podoba postavy v bílém plášti a s šíleným šklebem by Vás strašila, dokud byste nepřišli o rozum. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Počet mrtvých - 4 (Musak)
  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)

Reklama

Reklama