Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař Craig Burton prochází krizí. Už dlouhou dobu se společně s manželkou snaží o početí potomka, avšak stále se jim to nedaří. Během jedné vášnivé noci se ale stane cosi zvláštního. Manžele náhle oslepí namodralé světlo. Od té doby má Craig problémy se spaním, nedokáže se na nic soustředi, v hlavě slyší divné hlasy a trpí halucinacemi. Nakonce se rozhodne jít za psycholožkou, u které se podrobí hypnóze. Během ní se ukáže, že Craig i jeho žena Sherry byly uneseni mimozemšťany, kteří na nich prováděli pokusy. Craig je na pokraji zhroucení, ty nejpernější chvilky ho však teprve čekají. Sherry totiž přichází s novinkou. Té noci, kdy byli uneseni, totiž otěhotněla. Vyšetření ultrazvukem potvrdí Craigovu noční můru. To, co v Sherry roste, určitě není člověk. Navíc to něco roste příliš rychle a začíná to ohrožovat Sherryin život. Chce-li Craig svoji milovanou ženu zachránit, může udělaj jen jednu věc. Vyoperovat embryo dokud to ještě jde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Arnold Mumie Vosloo zjistí, že jeho spermie mají minimální schopnost oplodnit manželku. Tak jak je do pytle možné, že čeká dítě? A že k početí muselo dojít oné noci, kdy je ozářilo modré světlo a oni dvě hodiny nevěděli, co se s nimi dělo? Ve srovnání s řadou nových levných sci-fi musím uznat, že se mi Yuznův snímek líbí (byť v jeho diskografii nepatří rozhodně k nejlepším). Nejlepší ale je myšlenka, že Mimozemšťany neuvidíme takové, jací jsou, ale jak si je představujeme. Ač film triky šetří (a na Yuznu až příliš), ty použité jsou zdařilé - Mimozemšťané, scéna oplodnění, snové scény - ta s porodem/potratem je sugestivní, gore - otevřená břišní dutina, vnitřnosti a...co se to tam hýbá? Nejvíce samozřejmě ocení snímek ti, co již byli uneseni, nebo alespoň ti, co se již setkali s UFO (proto dávám 4*). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V Progeny je už poznať, že Yuzna ako filmár stratil niekdajšiu fazónu a jeho zlatá éra v podstate skončila Dentistom. Námet je síce patrične potrhlý (za scenárom stojí Yuznov odveký parťák Stuart Gordon), v niektorých scénach je stále postrehnuteľný Brianov typický režisérsky rukopis a objaví sa tu aj niekoľko nápaditých trikových sekvencií, inak je ale Progeny iba priemerným sci-fi hororom, v ktorom sa občasné svetlé momenty stabilne striedajú s tými vyslovene zlými. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Mam se smát a nebo spíš brečet? No, zajímalo by mě, kam ti distributoři chodí na takovéhle názvy? (slůvko Vetřelec působí od jisté doby patrně magicky) Tady to vypadá, jako by neměli ufouni nic jinýho na práci než znásilňovat nebohé pozemšťanky. I když by samotný akt ku hodnocení parně vystačil, to post-gore kolem, nulová atmosféra a amatérská kamera, to se jen tak názorem minout nedá. Co takovej chudák Brad Dourif, kterej musí všude hrát děsný úchylný záporáky (nebo jen úchyláky) a když konečně dostane šanci se ukázat, pak v něčem takovémhle. Arnold Vosloo se tu mění spíš v (V)osla, který si s takovou prkotinou jakou je ufonizace vlastní manželky až příliš láme hlavu. Ta hra s šílenstvím je tu tak podivně zamotaná, že po 3/4 filmu už nevíte, zda-li je šílený on, ona, oni, nebo vy sami. K duhu jdou celkem slušné efekty, naopak se mi krom té kamery příčí nijaká hudba a slaboučký scénář. Brian Yuzna zkrátka natočil řadovou videosci-fi, která občas zahumusí hlavy videorekordérů a nebo nějakej ten lesklej DVD kotouč. Kolíbá se to nad odpadem, ale v porovnání kupříkladu s klenotem sračkářského sci-fi béčka Deep Space (1987) mého „oblíbence“ Freda Olena Raye, tohle je přeci jen o stupínek výše. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný sci-fi, kdy jsou manželé vyrušení při sexu a mimozemštani si jdou se starou užít sami. Jenže nikdo si pak nic nepomatuje až pomocí hypnozy se zjistí co se dělo. A jak z toho ven? a kdo by jim taky věřil, že je unesli a vrátili mimozemštani. Solidní béčko, které má nápad i akci, je tu dobře vidět jak to dělají ve vesmíru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už jsem si dlouho nepustil nic od Briana Yuzny a tak jsem se to rozhodl velmi rychle napravit. Sice mě od Progeny odrazoval fakt, že se jeho děj točí okolo UFO a mimozemšťanů, což je téma které mi zrovna dvakrát nevoní, ale nakonec to zas až tak hrozné nebylo. Sice má tento scifi horor na internetu velmi nízké hodnocení a nepříliš originální zápletku, ale dá se zde narazit na několik nezapomenutelných scén, kvůli kterým stojí za to film vidět. Od Yuzny jsem zvyklý na kdejaké bizarnosti, ale on se tenkrát vyřádil na obou dílech Dentisty a tady si odskočil jen tak zrelaxovat, což byla trochu chyba. Ne nadarmo je Potomek vetřelce mnohými označován za jeho nejslabší dílo. Brian vědom si slabin scénáře a menšího rozpočtu se rozhodl na diváka zpočátku zaútočit hlavně nahotou (Jillian McWhirter se rozhodně nestyděla) a následně slibnými nočními můrami, které alespoň trochu prokrvili jinak trošku nudnější děj. To nejdůležitější však přijde při detailním „znásilňovaní“ Sherry a následný finální porod. Tyto dvě pasáže jsou skutečně zlatým hřebem večera a i zde se diváci konečně dočkají Yuznovy morbidní představivosti v celé své kráse. Ralis Khan (měl na starosti efekty) se opravdu činil a atmosféra v tu chvíli nabrala ten správný vítr. Sice se tu nedočkáme žádného grandiózního vyvrcholení, při kterém by nám stály hrůzou vlasy na hlavě, ale i tak si myslím, že toto průměrné béčko zas až tak špatné nebylo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama