Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mňága pro mně byla vždycky jen jednou z kapel, které jsem prostě neposlouchal (narozdíl od Čechomoru), a v době svého vzniku mě tenhle film vůbec nezajímal. Je ale zajímavé sledovat, co všechno Zelenka "obšlehl" ze svého debutu, když tvořil Rok ďábla. Popravdě řečeno bych mnohem radši viděl "Slunce, Seno, Mňága"... ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně viděl a jsem moc spokojený. A protože písničky této známé kapely z Valmezu mám opravdu moc rád, příjemně jsem se bavil a nezbývá mi, než dát plné hodnocení. Pro fanoušky je shlédnutí povinnost! Velmi zábavná mystifikace. Kdybych o tom nevěděl, z části bych asi i uvěřil. Nejvíc se mi líbil konkurs na zpěváka a vymyšlený film o kapele s Vašutem a Brodským a hlavně komentář Zdeňka Trošky :-) ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborná mystifikace o uměle vytvořené kapele Mňága a Žďorp, jejím vzestupu, vzpouře a následnému fungování kapely s úplně jinými lidmi (mimochodem hrají je Chinaski). Ani by mě nepřekvapilo, kdyby si někdo myslel, že je skutečný dokument. * *"Já jsem teda nechtěl hrát převlečenej vůbec za žádný ovoce, ale když už, tak ze všeho nejmíň jsem chtěl bejt ananas. No, samozřejmě to dopadlo tak, že jsem za něj byl převlečenej já."** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice srdcová záležitost, protože Mňágu prostě miluju, ale i bez této slabosti pro tuto valašskou skupinu, bych asi dal plný počet, protože je to právě tento film, který se mi líbí z tvorby Petra Zelenky nejvíce. Určtě si považuji tento film více než Rok Ďábla. Před lety jsem díky tomuto filmu přišel na to, že Mňága má i jiné písničky než "Nejlíp jim bylo" a že jsou ještě mnohem lepší. Navíc si myslím, že film zachycuje kapelu na vrcholu jejích sil. Potom už jejich tvorbu poněkud slábla, ale pořád patří mezi to nejlepší, co se u nás dělá. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Je pěkné vidět mysteriozní dokument o kapele z Valmezu, z mého rodného města. Ale mé hodnocení není ovlivněno tím, že jsem valmezák, ale tím jak skvělým nápadem (tou obrácenou logikou) tenhle filmeček vyniká. Opravdu jsem se při sledování zasmál. Ano, je zde Rok ďábla (taky tento film mám rád), který měl pravděpodobně větší rozpočet atd..., ale tohle bylo srdcová záležitost a pro diváka, který o kapele ví alespoň něco, to je opravdu krása. Ukázka z filmu Zdeňka Trošky byl vrchol všeho, to bylo opravdu něco geniálního :D...A Petr Fiala s tím jeho ananasem to byla třešnička na dortu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama