Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Použili jsme počítačový program na tvorbu kapel Band-maker. Tak například vznikla ABBA nebo Sex Pistols." Na přelomu osmdesátých a devadesátých let jsem býval častým návštěvníkem koncertů Mňágy a případně i Žďorpa, ale přesto jsem nikdy nezaznamenal, že by ječící fanynky hromadně nabízely zpoceným hudebníkům své kalhotky. Ani ty zahulené sály mi nenapověděly, že vidím nejslavnější kapelu, jejíž megakoncerty byly beznadějně vyprodané a Troška o ní natočil úspěšný film. To ale nevadí, protože Zelenkovy mystifikační dokumenty o mých oblíbených kapelách mě vždycky bavily, takže nikdy nezapomenu na koncert Slepého střeva bez zpěvu, nadupaný konkurs, zpívající ananas, hudbu k aerobicu ani na Chinaski v námořnických oblečcích. Prostě už věřím tomu, že to tak skutečně bylo a kdo tomu nevěří, ať se na to podívá. Důkazy jsou nezvratné. ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Dost mě to nudilo. Když to srovnám s Visacím zámkem, tak tohle je o dost slabší. U Visacího zámku je vtipné mj. to, že tam míchají skutečná fakta s mystifikací. Tohle je celé vymyšlené, ale Zelenka to přehnal, je to nevěrohodné a vtipné mi to nepřijde. Petr Fiala coby ananas mě fakt nedojal. Haubert nebo Pixa (Visací zámek) mají evidentně i trochu toho hereckého nadání, což se o členech Mňágy říct prostě nedá. ()

Reklama

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to před lety pustil, tak jsem to Zelenkovi bohužel sežral i s navijákem. V polovině filmu jsem si řekl, že tohle už je moc a jal jsem se zjišťovat informace. No nebudu se tady dál rozepisovat, holt jsem byl mladej a blbej. Na mou obhajobu: za a) Kdo nebyl? za b) Nejspíš jsem asi musel taky bejt při sledování filmu drobet přetaženej a hlavně za c) O Mňáze jsem věděl asi tolik, že existuje jakási "Písnička pro tebe", o který jsem si říkal, že trapnejší název by nevymyslel ani mistr Troška. Nicméně film mě pohltil natolik, že jsem si Mňágu po určité období mého života nesmírně zamiloval.. Jistě, prudká zamilovanost opadla, ale dodnes si ji rád poslechnu a stejně tak je to i s tímto výborným a vtipným Zelenkovic dílkem.. ()

Mostecan 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp je moje nejoblíbenější česká kapela, proto se musím přiznat, že se nejedná o nezaujatý názor :) Ale tenhle fiktivní dokument mě nadchnul ! Působí tak přesvědčivě, že kdybych Mňágu neznal - všechy jejich tvrzení bych jim sežral i s navijákem...Zajímalo by mě, kolik lidí si díky tomuto dílu myslí, že Mňága je úměle vytvořená kapela? Srdeční záležitost. Dávám 100% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Zelenkovu tvorbu mám rád, ale tento mystifikační dokument jsem zkoukl až po dvaceti letech. Stejně písničky této kapely byly mé oblíbené, tak jsem si toto "divadlo" pořádně užil, i když moc nevěřím, že by někdo tento podvod na diváka mohl brát vážně. Já jsem se bavil skvěle a možná časem zkouknu i první z mystifikační trilogie - Visací zámek, ale punk mě tak nebere. [ PŘÍBĚH: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama