Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě komplikovaný příběh o pátrání po vrahovi dvou mrtvých, kteří jsou zprvu nalezeni, aby krátce nato opět zmizeli, slouží samozřejmě především k tomu, aby se diváci upřímně bavili, jednak peripetiemi nalezených "řešení", ale hlavně situacemi, do nichž dostává paní Piperová celý vyšetřovací tým svojí neúnavnou činorodostí a zasahováním. Ať se snaží komisař Baxter sebevíc, jeho vyšetřování je stále narušováno její "pomocí", která pramení nejen z jejího pocitu důležitosti, ale i z faktu, že před mnoha a mnoha roky měla s tehdy mladičkým Baxterem poměr. Řemeslně dobře zvládnutá zápletka i vtipný dialog, spolu s komediálním herectvím Jiřiny Bohdalové by měly být zárukou diváckého úspěchu této televizní adaptace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (57)

PavelZava 

všechny recenze uživatele

V detektivní komedii Jacka Popplewella je to přesně tak, jak říká šéf inspektor Harry Baxter: Jsou osoby, na které nelze zapomenout. Jasně mluvím o pitoreskní uklízečce Lily Piperové, kterou geniálně ztvárnila Jiřina Bohdalová a plně vynikla . Objeví zavražděné a hned je z ní “slečna Márplová“, která motá, plete se i pomáhá vyšetřování. Všichni si myslí, že je potrhlá, slečna Selbyová : Snad jedině ta Piperová, to je naše taková firemní rarita, slovo je u ní rychlejší než myšlenka.. Nedá mi to, abych necitoval, jak byla vyšetřována Harrym : Von pan Marshal dal Fredovi výpověď před týdnem. Ale jděte, a proč ? Tak že prej ne-nemá to správný chování na správce budov jo, no já se mu ale nedivím, protože von dost často Fred byl zabranej do tý svý zájmový činnosti takže … zapomínal topit A copak dělal tak důležitýho ? Ale, chlastal jako duha no von von je taková nešťastná nátura, von prostě neumí dělat dvě věci najednou, von buď pije anebo topí no … Bohdalka naprosto maximální ! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Na televizní hru to bylo zbytečně zdlouhavé. Ale jinak se na to dívat dalo, ale podruhé to opravdu nemusí. Postav jako na orloji a je třeba skutečně dávat pozor na to co se děje. Tedy, ona je to konverzačka, takže je třeba mít nastražené uši, jinak se divák v ději snadno zamotá.  50 % ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, kde krimi nehraje ani druhé housle, spíš poskytuje prostor k hravému herectví dvojice Bohdalová-Postránecký. Popplewellova britsky stylová předloha si se Zelenkovo citem pro herce a situační komiku padla do náručí v podobně graciézní tanec jako se mu to povedlo při neodolatelně ztřeštěném Brouku v hlavě. 80% ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Poslouchat za dveřmi, to se musí umět. A paní Piperová je v tom hodně dobrá. Když je třeba i na strop vyleze, aby měla nejen dobrý sluch ale i ostrý obraz. Ale jinak celkově je na zabití. Z někoho takového by se musel každý zbláznit. Jiřina Bohdalová ve své roli dokonalé znalkyně místních poměrů a neúnavné zasahovačky do policejního vyšetřování zcela exceluje a ostatní hráče nechává hodně vzadu. Zelenka prostě ví, co umí. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Okrem vtipnej krimi je to predovšetkým pocta upratovačkám. Z "nedôveryhodnej osoby" (ako odznie z úst vyšetrovateľa) - sa vďaka poznaniu fyzicky hmatateľných súvislostí stane neprehliadnuteľný svedok a vďaka vrodenej, miestami otravne doternej, zvedavosti aj nápomocný vyšetrovateľ. To podstatné, čo upratovačky robia, totiž poriadok, tu zabezpečujú nielen doslovne ale aj prenesene: upratovačka pomôže spoločenskému poriadku pri odhaľovaní zločinu. Poznámka: Osobne ma upratovačky nikdy nesklamali, bez ohľadu na ako svoju prácu robili. Povedomie väčšiny považuje upratovačky za podľudí, pretože sú neschopné zarobiť si viac, vyštudovať a tak podobne. Už len náznak takéhoto zmýšľania usvedčuje konkrétneho človeka z hovnového kokotizmu. Pretože zmýšľanie takýchto nadradených zmrdov je riadené mozgom zloženým z výkalov a mamonárstva. Životné peripetie upratovačiek či predavačiek mi pripadajú oveľa životnejšie než obvyklé starosti ľudí pracujúcich na platovo a funkčne vyšších pozíciách. Okrem tohto vôbec nejde o hlúpe ženy. Naopak. Zároveň platí, že v inštitúciách existuje celá informačná sieť obslužného personálu, disponujúca odzbrojujúcou smršťou podpultových informácií ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama