Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Anděl číslo dvě je o poznání volnější a komornější, v mnohém dokonce vtipnější a zábavnější. Změna počasí a lokace není vůbec na škodu a díky prostředí slovenských velehor se do prostoru dostávají i takové kouzelné figurky, jakou je lyžařský brouk Pytlík v podání Rudolfa Deyla mladšího. Marvanovi se nejlépe daří v souhře s Kemrem, ale klukovskou rozpustilost dokáže navodit až jejich euforické sáňkování. Stella Zázvorková si zahrála stíhající metresu možná poprvé, nikoli ovšem naposledy a Milena Dvorská zatím pozvolna odhazuje plášť werichovské schovanky. A koneckonců, kdo by v tomto filmu očekával jednu z nejdojemnějších scén české kinematografie, že? Kterou? No přece když Gustav Anděl zjihle pozoruje lesknoucí se sníh na větvích stromů. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nádherné prostredie, dobová atmosféra, Vysoké Tatry ako si ich pamätá iba málo pamätníkov a skvelý Jaroslav Marvan vám dodajú peknú chuť si dopozerať tento film. Zažijete zábavné situácie napríklad pri sánkovačke dvoch starých chlapov, ale pre mňa všetok vtip a zábava končí na hoteli, avšak ak pozriem rok výroby 1955, treba to skôr chváliť. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Česká veseloherní klasika, kterou je možné vidět neustále. Pohodový film z let, kdy se dávaly rekreace odborářům za odměnu, což možná dnešní mladší a střední generaci vyloudí úsměv na tváři, ale film je nutné brát z tehdejšího pohledu, kdy byl jednou z těch komedií divácky nejúspěšnějších. Hromadné aktivity pro rekreanty se tenkrát skutečně takto dělaly, ranní rozcvičky, lyžařský výcvik, zájezdy na vyšší kopec, závěrečný karneval. Možná ty rozcvičky trochu přeháněly, nevím, tenkrát jsem byl malý kluk. Především jde o dobrý humor se skvělými herci - Marvanem, Kemrem a Deylem, který výborně karikuje prospěcháře, kteří shrabují všechny výhody od poukazů na rekreace až po nemocenskou za fingovaný úraz. I takové lidičky jsem dobře znal. Snímek trochu satirický, ale to té době patřilo a škoda, že dnes je jaksi zakázáno dobírat si špatné lidské vlastnosti... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je často taký otravný a panovačný, až ma rozčuľoval, ale všetko to zachraňuje veľmi príjemná zbierka slovného humoru, ktorý nestárne. Situačný humor však už v súčasnosti ničím neprekvapí ani nenadchne. Ale vďaka za tie hlášky... "Tam se můžete vytáhnout"-"Jak to myslíte?!" - "No, je tam výtah." ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Druhý díl budovatelsky nadopované série standartem od předchozího dílu nevybočuje, snad jen společenským uvolněním se projevilo "více vzduchu" i tady. Že je přesunutí na hory jen laciným trikem se pozná po deseti minutách, ale bohudík je role Jaroslava Marvana tentokrát více uvěřitelná a i okolní scenérie už šetří syndromem budování i na odpočinku, což předetím vadilo nekutečným způsobem. Ale v celkovém výsledku se jedná o podobný film jako předchůdce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Když přijel Marvan představit film do Maďarska, vítaly ho transparenty s nápisy "Jaroslav Marvan - král budapešťkých kin!" (cariada)
  • Automobilová výstava zrazu veteránov pod názvom Tatranský Oldtimer v roku 2019 bola vedená pod záštitou filmu Anděl na horách, pričom aj hlavné dianie pre účastníkov je v retro Hoteli Morava v Tatranskej Lomnici. Každoročne hlavnú cenu predstavuje cena Anděla na horách. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama