Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přísný a věčně nespokojený bručoun dostane poukaz na letní rekreaci ROH. Nejprve ho odmítne, ale nakonec se přece jen rozhodne poukazu využít a strávit čtrnáct dnů v odborářské zotavovně Jezerka spolu s dalšími zasloužilými pracovníky. Děj úsměvného příběhu, kde se vše točí nejen kolem Andělovy nechuti ke všem a všemu, zejména pak k jakýmkoli společenským zábavám rekreantů, ale také rekonstrukce dětské školky, do níž se rekreanti tajně pustí, aby pomohli zoufalé paní učitelce a dětičkám bez střechy nad hlavou, jistě není třeba blíže představovat. Vždyť podle výsledků ankety Hrdina filmového úsměvu se revizor Anděl v podání Jaroslava Marvana stal nejoblíbenější a neúspěšnější postavou v historii české filmové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (379)

Had6 

všechny recenze uživatele

Třeba mě i nemějte v oblibě, ale já tenhle film mám rád. Dokázal jsem se oprostit od toho nechutného závanu agitace a jenom se kochat Marvanovým představením. Kdybych odsuzoval všechny komedie jenom kvůli dobovému postižení, tak by jich pak bylo víc než dost. Oba filmy s revizorem Andělem jsou prostě moje oblíbené i přes ta všechna velká dobová mínus. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Až vyrostu, tak se provdám za Františka Dibarboru :) A lituji, že na hory už nejel. Báječná rozjuchaná komedie s hláškami, které usadí každého. Herecky tu prosvítají ještě hvězdy z doby minulé, tedy zejména výřečná Šlemrová, leč i mezi mladými si člověk najde (kutil Josef Pehr) a frfňající Gustav Anděl, to je milouš každým coulem. Jen si začínám myslet, že pokud vyjel tento výkvět ČSR na dovolenou, tak během jejich pobytu musela republika přestat fungovat, protože lepší pracanty aby člověk pohledal. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Báječná komedie se skvělými herci, pánové Marvan-Kemr-Pehr-Ráž-Dibarbora fungují fantasticky, doplňují je krásné ženy, Alena Vránová jako učitelka ve školce rozkošná, Jana Dítětová v roli rozhádané manželky bezvadná, no a zajímavý part tu sehrála i Růžena Šlemrová.. Příběh o starém bručounovi, kterého dovolená ROH změní k nepoznání, je v podstatě úsměvný a milý.. Problém s tímto kouskem zřejmě mají ti, co neumí vytěsnit politiku a vidí z toho „rudě“, já to přijala jako zábavnou oddechovku a soudruhy i soudružky jsem ignorovala.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film je natočen v době, kdy byl v Československu u moci Klement Gottwald, tudíž v době toho nejzarytějšího komunismu. Agitka (ať silná či slabá) se vetřela snad do každého filmu. "Dovolená s Andělem" je natočená přesně v tom duchu, avšak není to pouhopouhý propagandistický šrot. Je to oddechová zábava, dnes sice přijdou vtipné i věci, které v době natočení nepřišly (a ani možná přijít nesměly), s perfektním Jaroslavem Marvanem v hlavní roli. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že se v tom filmu strašně moc zrcadlí doba a že je to snímek, který je hodně poplatný režimu, ale tak ani to nemůže zastřít, že jsou tu výborní herci, kteří sem tam předvádějí, že jsou skutečně schopní se vžít v podstatě do všeho. A jsou zábavní. Právě ni táhnou tenhle jednoduchý příběh, který se snaží být až moc pozitivní. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (41)

  • Na recepcii zotavovni Jezerka môžeme vidieť plagát, ktorý vyzýva: "Učme se ruštinu". (Raccoon.city)
  • Gustav Anděl (Jaroslav Marvan) v jedné ze scén říká, že mu žena poslala kotlety. Přitom však nemá svatební prsten, který se v pokračování Anděl na horách (1955) už objevuje. (stenrik)
  • Josef Kemr, ktorý stvárnil Výhlídku, bol angažovaný i z toho dôvodu, že postava mala vedieť hrať na violu, čo herec skutočne vedel. (dyfur)

Reklama

Reklama