Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

monolog 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti se mi tato pohádka nikdy nelíbila a jako dospělý na tom nejsem o moc líp. Mám rád pohádkové pohádky a ne tyto těžko zařaditelné zmršence. Dokážu ocenit, že je tam spousta skvělých herců a že si vlastně autoři z obyčejných pohádek dělají tak trochu srandu, ale přesto se mi nijak extra nelíbí. Je zajímavé, že se tu všichni tak rozplývají o těch čtyřech hlavních postavách (Vondráčková, Neckář, Kemr, Vostřel). Nesporné kvality, hlavně rádcům, nelze upřít. Ale já bych rád vypíchl někoho úplně jiného, o kom se tu vůbec nikdo nezmínil (a je to možná i tím, že jsem právě doplnil obsazení a tak nebylo odkud opisovat), přestože je to nejhumornější postava z celýho filmu. Mě okouzlil naprosto dokonalý francouzský kat Františka Dibarbory a ten jeho přízvuk a trefný a humorný hlášky (pár frantíků, kteří přišli k nám znám a tak mi věřte, tohle je skutečnej francouzskej přízvuk v češtině). Neboli pro mě tento film zachraňuje především on, protože i když se na něj klidně podívám znovu, žádná velká srdcovka to pro mě není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fajn pohadka, ktera i dneska pusobi docela modernim dojmem a tvurci se neustale snazi o nejaky vtipky, coz je jedine dobre. K tomu tu mame Neckare, kterej tu jeste nevypada jak tlustej buzerant a Vondrackovou, ktera tu jeste nevypada jak mumie a spolu jim to fakt slusi. Akorat si mohli odpustit nakou tu pisnicku, ale holt zpevaci, tak chteli zamachrovat. Ale celkove nemam pohadce vicemene co vytknout. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dala opáčko a vyplatilo se, jedná se o moc pěknou pohádkovou komedii se spoustou hezkých písniček, ústřední dvojice Helena Vondráčková a Václav Neckář působí sympaticky, jejich tatínkové Bohuš Záhorský a Jaroslav Marvan jsou báječní, Darek Vostřel a Josef Kemr fantastičtí, no a František Dibarbora jako žalářník nemá chybu.. Pochvalu zaslouží zdařilý scénář, příjemná hudba i hezké texty písní, celkově mi to sedlo a líbilo se mi to.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já se připojuji k těm, kterým se tato pohádka líbí. Patří k mým nejoblíbenějším a to nejen díky Vondráčkové (kterou sice už od jisté doby nemusím, ovšem to je spíš spojené s posledními roky, protože coby zpěvačka je skvělá) a Vaškovi Neckářovi, ale hlavně kvůli chytlavým písním. Jasně našlo by se tu několik nedostatků a chyb, ale na ty já v těchhle klasikách kašlu. V mém případě funguje hlavně nostalgie a vzpomínky na dětská léta… ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Oba hlavní protagonisté pohádky Václav Neckář a Helena Vondráčková se měli spolu sejít před kamerou už o pár let dříve, a to v oscarovém snímku Ostře sledované vlaky (1966). Helena tehdy však i přes úspěšné absolvování kamerových zkoušek z obsazení vypadla, a to protože svou výškou převyšovala Neckáře, což se nelíbilo režisérovi Jiřímu Menzelovi. (Lynette)
  • Když během promítání Charlie Chaplin maluje, tak chlapovi se sudem potřísní kromě tváře i rukávy a nohavice. Když pak Chaplin chlapa vykopne, tak má rukávy a nohavice čisté, zato má ale víc zamazaný límec. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama