Reklama

Reklama

Stranger from Venus

Obsahy(1)

Na silnici nedaleko venkovského zájezdního hostince starého Toma Hardinga dojde k vážné autohavárii. Susan North, oslněná náhlým intenzivním zábleskem na obloze, ztratila nad vozem kontrolu a sjela do příkopu.
Její snoubenec, politik Arthur Walker, znepokojený marným čekáním, zalarmuje policii. Mezitím se v hostinci objeví tajemný cizinec, kterému, zdá se, chybí víc než jen peníze a jméno. Přítomný doktor Meinard zděšeně zjišťuje, že příchozímu muži netluče srdce, přesto ovládá čtení lidských myšlenek a akcelerovanou medicínu. Ačkoliv návštěvník z jiné planety deklamuje své mírumilovné úmysly, policie celou oblast tajně uzavře... (dopitak)

(více)

Recenze (7)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost tu trčí nesoulad, jak dobře hrají kvalitní herci...... v myšlenkově slaboučkém plagiátu. Další důkaz toho, že pokud na zemi přistane ufon, co se původem netají, okamžitě si ho nabrnkne Patricia Neal, ať už se to odehrává v jakékoli části světa. A ufona neodradí ani její účes, který jí zdvojnásobuje věk. Když už jsem u srovnání s křesťansky podbarveným Dnem, kdy se Země zastavila (který je u mě za 5 sluncí)... v US verzi se rachotí zbraněmi o 106, v britské si pár tatíků z vlády udělá hlavní stan v hospodě, ufona ututlají a osud planet řeší u karbanu... docela svým stylem dost vtipné a přiléhavé. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jen probleskávání dobré atmosféry samo o sobě nestačí. Je to typická dobová scifárna, ve které se hodný ufounek zjeví mezi človíčky, kterým postupně začne jít jen o jedno - jak potencionální hrozbu pro lidstvo co nejlépe zničit. Policejní karanténa připomene o několik let mladší Midwichské kukačky, čekání na přistání mateřské lodi zase Polákovy Návštěvníky. Venušanův první dialog v hostinci je jak videolekce angličtiny pro začátečníky: ×Good evening, sir.× "Good evening." ×Would you like something to eat?× "I would not like to eat, I would like something to drink." ×Vine? Beer?× "That." ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Po ucházejícím začátku s příchodem podivného člověka s ještě podivnějšími otisky prstů do klasického pubu, aby se ukázalo, že to není právě člověk, to už jde jen a jen z kopce. Posedává se v hospodě, hodně se žvaní, atmosféra naprosto chybí a mělo-li jít o britskou variaci na Den, kdy se zastavila země, milí Evropané tentokrát prohráli na celé čáře. Skrz naskrz průměr, z nějž lze vyjmout jen Patricia Nealová a celkově slušné herecké výkony, nikdo nepůsobí směšně, jako se občas při filmových kontaktech s mimozemšťany stává, ale je to strašně málo. Na podobná témata vznikly daleko lepší filmy. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Venušan přiletí na naši planetu a skoro celý film prokecá v nějaké venkovské hospodě. Na konci filmu všichni vylezou před hospodu a koukaj, jak přistává nějaká obří lampa. Vlastně pardon, vesmírná loď. Tohle už nebylo ani naivní, ani milé, jenom příšerně nudné. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Britská variace na úspěch amerického "The Day the Earth Stood Still (1951)". V obou filmech hrála jednu z hlavních rolí Patricia Neal, v obou přilétá na Zemi návštěvník ze vzdálené planety s poselstvím, které zní: "přestaňte si zahrávat s jadernou energií a s jadernými zbraněmi, neb ohrožujete nejen sebe, ale i ostatní obyvatele galaxie a to se nám ani trochu nelíbí." Jedná se tedy o klasické téma sci-fi filmů 50.let. Stranger from Venus však kvalit svého vzoru zdaleka nedosahuje. Film si tak v klidu líně plyne, hodně dialogů, žádná akce, žádné triky, žádné monstrum "from outer space" ani robot, a když k tomu připočtu povinný románek, máme tu dobře zahrané, zcela neoriginální a ve všech ohledech průměrné scífko.___Doktor k mimozemšťanovi: "My friend, you have no pulse. There are only two possibilities: I am drunk, or you are dead":) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Silnejsi tri...Roztomile sci-fi becko z padesatek...:-) Videl jsem podstatne lepsi i podstatne horsi kousky. A Patricia Neal potesi vzdy, cili na zimni podvecer - spokojenost. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Zas film, kde se pouze kecá a filmový trik neuvidíte. Tedy pokud asi tři záběry na jakousi lampu na konci filmu nepovažujte za trik. Netřeba vidět, volovina. ()

Reklama

Reklama