Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film klasika trikového filmu Karla Zemana vznikl ploškovou animací - tudíž ani nepředstírá nějakou trojrozměrnost. Inspirován klasickými českými pohádkami, vypráví o malém rytíři, jenž se vypravil do světa mocných, aby posléze seznal, že není důležité dobrodružství u honosných dvorů, nýbrž přátelství prostých lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Někde mezi temným Krabatem a klasickou českou pohádkou. Základ je klasický, Honzík vyrazí s prázdnými kapsami do světa, aby poznal nebezpečí i lásku. Cesta za štěstím je však v tomto případě o dost nebezpečnější než obvykle. Že na takové cestě musí člověk i něco obětovat je vyjádřeno i v postavách tří skřítků průvodců. Ostatně Honzík s temnými křídly není zrovna pro malé děti. Temnějším laděním se film blíží Krabatovi, i když v jádru zůstává klasickou českou pohádkou s obvykle skvělou Zemanovou výtvarnou stránkou. Rovněž Svoboda složil výborný hudební doprovod. ()

crha 

všechny recenze uživatele

Ani Sindibáda, natožpak Čarodějova učně tady Mistr nepřekonal, ale stejně má tahle jeho pohádka svoje kouzlo. Pana gunmakera Svobodu, ani Helenku želvu teda rád nemám, ale tady nemají ani jak vadit. Spíš mi chyběly ty hororové prvky jako byly třeba právě v Krabatovi a Sindibád je prostě také daleko lepší. Spíš zklamání, ale jen díky vysoko nastavené laťce, kterou u Karla Zemana mám. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

No, pán Zeman si to natočil po svojom.Jeho rozprávky sú výnimočné a iné,ku príkladu ,,učeň,,, u ktorého majú (nielen)deti nočné mory.Aj v tomto diele je pekná animácia, krásna hudba Karla Svobody a v celkovom prevedení ide kvalitnú prácu.Avšak takáto klasika má ostať klasikou....Malá chybička krásy. ()

Jelly 

všechny recenze uživatele

nádherná pohádka, která ani po letech neztratila nic ze svého kouzla. i toto dílo jsem jako malý viděl na Filmových ateliérech mnohokrát a je to jedna ze stěžejních vzpomínek na mé rané dětství. nevím proč tomu tak je, ale novější české pohádky zcela postrádají onu krásně snovou atmosféru, která je zde více než hmatatelná. scéna příchodu noci, má oblíbená, je naprosto očarující, na čemž má lví podíl i skutečně výborná hudba Karla Svobody. a o těch skřítcích se mi zdálo tolikrát, že jsem je pak považoval za opravdové. 10/10 ()

Neotom 

všechny recenze uživatele

Karel Zeman navazuje animací i pojetím děje na svůj předchozí snímek o Čarodějovu učni. Výrazně mu v budování atmosféry napomáhá svou podmanivou hudbou Karel Svoboda (ačkoliv ta v několika momentech připomíná sci-fi). Film je rovněž kvalitně nadabován. Příběh samotný mě ovšem dokázal zaujmout podstatně méně, ačkoliv konec je nádherný. 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama