Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 180)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale dlouho mi tahle netradiční sci-fi série unikala a až po letech (léto 2007), kdy stále neztratila nic ze svého atraktivního vypravěčského stylu, jsem si užíval trable kolem stroje času, u kterého nikdy nevíte, kam, jak, proč a do jaké doby přesně zamíříte – respektive jaká další dobrodružství si pro vás hračička Robert Zemeckis připraví. Ač talentovaný, právě Zemeckis v úvodu své kariéry nevypadal, že by někomu dokázal vydělat slušný balík. Stálo za ním pár ne zrovna výdělečných kousků, přesto šanci dostal. Zakousl se do ní při Honbě za diamantem, tahle ambiciózní trilogie pak byla naprostou trefou do černého. Mimochodem pokračování (1989) mi překvapivě přišlo ještě o něco více svižnější a vybroušenější!! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celá séria je skvelá, ale prvý diel jednoznačne najlepší. Dobrodružstvá s cestovaním v čase odštartoval výlet do roku 1955. Teenager Marty Mcfly tu s pomocou svojho priateľa Doktora Browna musel zachrániť vzťah svojich rodičov, dostať sa späť do svojej doby a iba tak mimochodom vymyslieť rock and roll. Chytľavý príbeh, nádherná retro atmosféra 50. rokov, vynikajúce herecké výkony všetkých predstaviteľov a jedno z najlepšie vygradovaných finále v histórii filmu očarovalo každého. Nadčasová klasika, ktorej sa aj v súčasnosti máločo vyrovná.vynikajúca komédia s veľkým množstvom úžasných gagov,skvelých hercov a výbornej hudby.Proste klasika a jeden z najmilovanejších a najlepších filmov 80.tich rokov ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slavný snímek, jehož už pouhý název vyvolá v každém, kinematografie znalém člověku, určitý pocit nostalgie a uznání kultu, jimž Návrat do budoucnosti bezpochyby je. Já se ke zhlédnutí dostal až nyní, což se může jevit jako ostuda, avšak na moji obranu - na světě je tolik kvalitních snímků, že není možné v daný moment všechny znát a je tedy celoživotní úděl se jimi probírat. A výsledek? Parádní zážitek. Zub času je sice lehce znát, avšak u sci-fi žánru je to vždy velice markantní, což ovšem není vůbec na škodu. Vše totiž kompenzuje zdařilý a zábavný příběh, který diváka brzy vtáhne a nepustí. Byť očekává, jak vše dopadne, přesto se okamžiky napětí dostaví a okoření tak tuhle legendární lahůdku. Už teď se těším na druhý a třetí díl. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Hehe, to jsem viděl už hodně dávno a rewatch jsem udělal kvůli jednomu více retro laděnému dílu MR. ROBOTA. Je to samozřejmě v mnoha ohledech strašně pitomé - zajímavé ale je, že je to strašně pitomé i v těch prvcích, které jsem ve své paměti jako pitomé neměl. Zároveň jde o do značné míry přelomový a vlastně celkem zábavný film - alespoň co se týká hollywoodského mainstreamu. Platí ovšem obecné pravidlo, že člověk by neměl znova číst knihy, co se mu líbily v mládí, a stejně tak by si neměl znova promítat takové snímky, pokud nechce zažít percepční inkongruenci, s níž by se musel vyrovnávat. Lze k tomu ovšem přistupovat i opačně – a sice že by to dělat právě měl, protože řešení těchto rozporů v časově posunutém vnímání a interpretaci mu mohou jedině prospět. Tudíž počítám, že rewatch 2. a 3. dílu bude následovat. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zemeckis natočil typický spielbergovský film - to znamená úžasnou podívanou plnou humoru i napětí - to je přesně ten typ filmů, co mám rád. Finále je natočeno absolutně dokonale. Sedmnáctiletého Martyho hraje skvěle tehdy 24-letý Michael J.Fox (v pokračováních bude postavě stále 17, ale Michaelovi 28), výborný je i Christopher Lloyd. A Silvestri si vyhrál s hudbou. Film byl nominován na Oscara za scénář (Zemeckis a Bob Gale), zvuk a píseň (Power of Love) a získal ho za zvukové efekty. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Predajná cena DeLoreanu v roku 1981 bola 25-tisíc dolárov, roku 2015 mali zachovalé kusy hodnotu vyše 40-tisíc dolárov. (m.a.t.o.)
  • Producenti Návratu do budúcnosti prehlásili, že sa nikdy nedočkáme štvrtej časti ani žiadneho rebootu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama