Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém světě existuje "svatá Trojice", jakási "výjimka potvrzující pravidlo", kdy se pokračování vyrovná, ne-li předčí, svému předchůdci. Tyto pro mne jednoznačně představují Terminátor: Den zúčtování, Temný rytíř a právě druhý Návrat do budoucnosti (diskutovat bychom však mohli i o Star Trek Into Darkness...). Celá trilogie jakoby nestárla, s každým shlédnutím si divák všimne malých detailů, které možná při prvním shlédnutí opomenul, a především pak paralel mezi jednotlivými díly a náznaků toho, co nás čeká a nemine (za všechny jmenuje doktorovu košili s vláčky a pistolníky právě v Part II). Návrat do budoucnosti je jednoduše řečeno nestárnoucí klasika, kterou, přestože jsem ji již shlédla nesčetněkrát, rozhodně to nebylo naposledy! (A pro ty, co tu háží komentáře typu "režisér trochu přecenil technologie budoucnosti" - uvědomujete si, že sledujete science-fiction komedii, nikoli dokument,že? ;) ) (Back to the Future Day Screening; Vernon Hills, IL, 21/10/2015) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tento díl geniální trilogie vnímám trochu rozporuplně. Velice si cením skvělého děje, ve kterém se autoři přímo vyžívají v časových paradoxech, což přináší do děje množství humorných a dobrodružných scének, tady film rozhodně nijak neselhává, tedy alespoň v samotném příběhovém rámci. Horší to je, pokud se na děj zaměříme logickým hlediskem. Plno prvků tak získává nesmyslný nádech a nelze si nevšimnou porušování klasických (tedy zažitých) principů, ba dokonce i zákonů, které si tvůrci sami vymysleli. Při řadě situací jsem si tak klepal na čelo a zbytečně o nich přemýšlel, neboť mě dost štvaly, což mi bránilo v následném nezaujatém pozorování snímku. Vzhledem ke skvělým odkazům – zejména na první díl – však nakonec hodnotím 90%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Návrat do budúcnosti 2" výborne vystihol uživateľ Mr.Apache vo svojom komentáry ku prvej časti. Napísal, že ďaľšie dva snímky sú už len umelo predlžovaným diváckym orgazmom. Súhlasím. Moje nadšenie z pôvodného filmu ďalej naplno pokračovalo pri sledovaní tohto parádneho pokračovania. Príbeh priamo nadväzuje na svojho predchodcu. Lenže situácia sa ešte viacej skomplikovala. Tento krát bude treba nie len zariadiť potrebné záležitosti v roku 2015, ale nakoniec sa ešte vrátiť späť na maturitný večierok do kľúčového roku 1955. Pre mňa je to stále päť hviezdičková záležitosť. ***** ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou. Opät dokonale premysleny scenar, tentokrat mozno o trosku komplikovanejsi, ale opät som sa nasmial. Pacil sa mi navrat do roku 1955, ktory sa odohraval aj v jednotke, pretoze Marty tu mohol stretnut sameho seba, len tentokrat tu slo o nieco ine... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Marty McFly Jr / Marlene McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen / Griff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine) +++ Jeffrey Wissman - (George McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker / Jennifer McFly) +++ Billy Zane - (Match) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Téměř stejně dobré jako první díl. Efekty mi tady dělaly vyloženě radost, až jsem se smála od ucha k uchu - skoro bych řekla "zlatá osmdesátá léta" a byla bych pyšná, že jsem se stihla narodit ještě v osmdesátých letech... Možná už chyběla ta "nosná myšlenka" z prvního dílu, ale nejde pouze o laciné protahování původního příběhu, ale o přímé pokračování, které cestování v čase zábavným i velmi napínavým způsobem zamotá. Užila jsem si jak druhý návrat do minulosti padesátých let, tak skok do budoucnosti do roku 2015 (to, jak si tehdy lidé představovali budoucnost, je místy dost humorné, ale nutno podotknout, že v pár věcech se jakž takž strefili). Po včerejšku už bude děj Návratu do budoucnosti navždy úplnou minulostí. :) ~(4,5)~ ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Gitara, ktorá visí na stene Café 80´s nad hracím automatom je tá istá, na ktorej si neskôr vo filme brnká starý Marty (Michael J. Fox). (m.a.t.o.)
  • Kromě notoricky známého DeLoreanu jsou ve filmu i další létající auta. Dvě z nich - BMW 633 CSi Biffa Tannena (Thomas F. Wilson) a taxi Citroën DSpecial, jímž Biff pronásleduje DeLorean, se dochovala a prošla renovací. BMW (rok výroby 1976) bylo na prodej v aukci v americkém Connecticutu. Taxi, původem z roku 1972, koupil v roce 2003 holandský sběratel. Nyní je vůz vystaven v showroomu Citroën ve Waddinxveenu. (Stejšn)
  • Marty McFly (Michael J. Fox) snaží ve Stricklandově (James Tolkan) pracovně získat Sportovní almanach. Mezi jednotlivými střihy se mění vzdálenost mezi vlaječkami na stole. (Shadowrat)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama