Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

golfista 

všechny recenze uživatele

Třetí díl, který se točil téměř ve stejnou dobu jako díl druhý má opět výborný scénář. Originální pohled na divoký Západ si mě získal téměř stejně jako první díl. On návrat do minulosti, kde je možné se opřít o známá fakta vyznívá přeci jen víc vtipně a věrohodně než nepředvídatelná budoucnost. Zemeckis tady navíc využil známé situace z natočených westernů, z nichž se mi nejvíc líbí pocta Leonemu s nájezdem kamery přes střechu nádraží na město (Tenkrát na západě - příjezd Cardinálové). A taky Clint Eastwood je dost dobrej :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem znižovať hodnotenie iba z toho dôvodu, že western nepatrí moje najobľúbenejšie žánre. BTTF 3 je rovnako svižný, nápaditý a zbesilo plynúci, ako jeho predchodcovia a ponúka množstvo narážok pre znalcov westernu. Chcem znova upozorniť na fakt, že sa dvojici Zemeckis a Spielberg podarilo nakrútiť trikové akčné filmy, ktoré sa zaobídu bez zbytočného násilia a bez zbytočných úmrtí. Dnes by to už asi tak nešlo. Ak trikový veľkofilm, tak opulentná výprava a brutálne násilie. Možno starnem, ale dnes cítim podobnú tvorivú radosť z mainstreamu iba v dielach Pixaru, čiže na poli animácie. Toto je asi jediný western, kde nikto neumrie! A patrí hneď k tým najlepším. Jedinou vadou na kráse je záverečný sci-fi záber, to už večné deti, náš režisér a producent, trochu prehnali. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda je trojka lepší, než předchozí dva díly, rozhodně je ale díky jednotné dějové linii a časovému úseku výrazně čistší. Kombinace sci-fi komedie a naprosto špičkově provedeného westernu logicky ubírá prostor diskutabilním CGI (díky čemuž na těch několik málo triků zbyly peníze a vypadají tedy lépe) a přidáme-li k tomu klasické motivy, máme co do činění s nejzábavnějším dílem série... Závěrečný cliffhanger je už pak rozkošně přiznaně doslovný a over the top. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování bláznivých dobrodružství cestovatele v čase Martyho McFlye nás tentokrát přenese na Divoký západ a je ze všech dílů nejpřímočařejší a také se nese ve výrazně parodické rovině. Ušetřeni tentokrát nezůstanou Clint Eastwood nebo i klasika žánru Tenkrát na Západě, ale už je znát, že sérii pomalu docházel dech i nápady. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Komentáře o nejslabším dílu série nechávám mimo sebe, protože BTTF jsem vždycky bral jako jeden ucelený příběh. Skoro až nejde věřit, že Zemeckis a Gale vůbec neplánovali trilogii a otevřený konec jedničky původně ponechali jen jako prostor pro fantazii diváků, protože takových nápadů a point, kolik dali do tří filmů, jiní scénáristé potí celou kariéru. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • To, že sa film odohráva v roku 1885 bol čiastočne nápad Michaela J. Foxa (Marty), ktorý pred producentmi spomenul, že by bolo zábavné, ak by si raz mohol zahrať vo westerne. (m.a.t.o.)
  • Pištoľ, ktorú Doc Brown (Christopher Lloyd) v roku 1955 používa na vystrelenie signálu, keď Marty (Michael J. Fox) vyráža s DeLoreanom do minulosti, je tá istá, s ktorou sa bránil pred líbyjskými teroristami v prvej časti. (m.a.t.o.)
  • Během natáčení druhého a třetího pokračování ztratil Michael J. Fox (Marty) otce a narodil se mu syn. (Kulmon)

Reklama

Reklama