Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vtipná trefa do posadnutosti večnou mladosťou nielen Hollywoodu, ale možno aj každej ženskej. A možno aj nejakých chlapov, ako napríklad Elvis a James Dean. Ernesta spočiatku chápeme ako podpapučového blbečka, nakoniec sa z neho vyvŕbi najpozitívnejšia postava filmu. Zemeckis točí veľmi slušne, pracuje s mizanscénou, motívmi a dobre vedie hercov. Lenže príbeh sa podľa mňa viac sústredí na vtipné a chytré drobnosti, ako sám na seba. Takže menší kameň úrazu vidím práve v málo dejovom scenári. O čo tvorcom ide je zrejmé od začiatku, čiže dôraz na zvýšené napätie by v druhej polovici nezaškodil. Ale inak inteligentná hollywoodska zábava. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zemeckis intelektuálně na výši. Dokonale svým filmařským rukopisem trefil ústup klasického Hollywoodu a nástup moderních a dravých devadesátek, aka továrny na sny a peníze. Podařilo se to jak filmařsky (revoluční triky, tempo vypravování), tak i dějově (spousta kousavých satirických narážek a podtónů). Místy je však tahle taškařice extrémně hodně přepálená a ukřičená, resp. tak trochu mimo realitu. Takže i když je tam těch životních tezí docela dost, je problém si je pod tím vším make-upem a samoúčelným křikem mnohdy řádně vychutnat. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title - Alan Silvestri ,2. Me ,3. Woman on the Verge ,4. Lisle ,5. Touch of Magic ,6. Now, a Warning ,7. Sempre Viva ,8. Another Drunk Driver ,9. Hurry Up, You Wimp ,10. It's Alive ,11. Helen Spies ,12. Another Micracle ,13. I'll Be Upstairs ,14. Loving You ,15. I'd Rather Die ,16. End Credits , ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ne vše tu vlivem slabšího scénáře úplně dobře funguje, ale Robert Zemeckis je natolik dobrý režisér, že tenhle film svou invenční a originální režií vytáhl ze dna triviálnosti a povýšil ho na film, který stojí za vidění. O pozornost se hlásí na svoji dobu revoluční triky a herecká trojice Meryl Streep, Bruce Willis a Goldie Hawn. Neobvyklý závěr je pak varovným ukazováčkem pro všechny ženy, potažmo muže, kteří nejsou spokojení sami se sebou a neustále se musí zkrášlovat. 60% ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis si pred svojím vrcholným dielom nakrútil oddychovú čiernu komédiu, v ktorej ide o to, že sme predsa len ľudia a každý z nás starne a zomiera. Každý z nás to berie ale inak a Madeline, bývalá filmová hviezda, bojuje so starobou. A tak sa rozhodne vziať si elixír mladosti, ktorý jej zabezpečí večný život, respektíve nesmrteľnosť. Kedysi sa jej ešte navyše podarilo prebrať muža jej najlepšej kamarátky Helen, ktorá túži po pomste. Najlepšou scénou pre mňa osobne je scéna v dome Madeline, kde sa stretne hlavná trojka filmu. Absolútnym vrcholom je potom diera v hrudi Helen, či otočená hlava Madeline. Triky tomu dosť napomáhajú, sú fakt výborné, hoci ich nie je veľa. Bruce Willis, Meryl Streep a Goldie Hawn, zručná réžia, zaujímavý scenár a nevšedná atmosféra robia z tohto filmu faktický zážitok. Ja som sa výborne zabával. /80%/ ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Z finálního sestřihu zcela vypadla postava ztvárněná Tracey Ullman. Ta hrála barmanku, která pomáhá Ernestovi (Bruce Willis) po útěku z večírku. V původním konci filmu se po 27 letech postavy jako spokojený pár důchodců setkaly s frustrovanými nemrtvými Helen (Goldie Hawn) a Madeline (Meryl Streep). Po negativním přijetí testovacím publikem si však Robert Zemeckis uvědomil, že šťastný závěr ruší hořký tón celého filmu a závěr byl změněn. Pro urychlení tempa filmu byly rovněž vystřiženy scény s agentem Madeline (Jonathan Silverman) nebo scéna, kdy Ernest vytahuje zmrzlou Madeline z lednice. V původním traileru však záběry z těchto scén zůstaly. (kenny.h)
  • Lisle (Isabella Rossellini) nazývá své ochránce "Tom, Dick a Harry". Stejnými jmény byly kódově označeny tunely, které razili vězni ve filmu Velký útěk (1963). Jedná o frázi používanou v anglicky mluvících zemích pro označení osob vzhledově i charakterově zaměnitelných. (Martensson35)
  • Po většinu filmu nosí Madeline (Meryl Streep) bílou barvu oblečení a Helen (Goldie Hawn) červenou. Jedinou výjimkou byla Helenina fantasy sekvence, ve které měla Madeline na sobě červené šaty a Helen bílé. Tato varianta je vyobrazena i na hlavním plakátu k filmu. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama