Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

"Vaše zápěstí je zlomené na třech místech, máte 2 vykloubené obratle, které vyčnívají skrz kůži, tělesná teplota je pod 25 stupňů a vaše srdce nebije. To není dobré znamení." Dva roky předtím, než Robert Zemeckis objevil svou slabost pro mentálně retardované a natočil Forresta Gumpa, vyblbnul se na téhle černohumorné, nebojím se říci hororové, komedii. Herci obsazení proti svým obvyklým typům doslova čarují a skrz mrtvolný make-up je ani nelze poznat. Atmosféra je díky záměrně přestylizované výpravě a nervní hudbě překvapivě mrazivá a výborně doplňuje jednoduchý, ale opravdu velmi vtipný děj. Sarkastické prupovídky v kombinaci s vizuálními hrátkami zkrátka dokáží pořádně podráždit bránici, každý ale kouzlu filmu nepodlehne, ale i to je znak výjimečné komedie. Sempre Viva! P.S. V uzemňující roličce lékaře se objevil oscarový režisér Sydney Pollack. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title - Alan Silvestri ,2. Me ,3. Woman on the Verge ,4. Lisle ,5. Touch of Magic ,6. Now, a Warning ,7. Sempre Viva ,8. Another Drunk Driver ,9. Hurry Up, You Wimp ,10. It's Alive ,11. Helen Spies ,12. Another Micracle ,13. I'll Be Upstairs ,14. Loving You ,15. I'd Rather Die ,16. End Credits , ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Už TO vstalo?" "Ano, pane. TO je zrovna v koupelně". Já vím, proč se na tuhle komedii pokaždé tak těším. Bruce je v roli chirurga, jenž ve své profesní kariéře klesnul tak hluboko, že hlouběji to snad už nejde, excelentní. Je nucen místo operačního sálu využívat prostory krematoria a musí zvládnout dvě krásné, ale už věku podléhající ženy. Ani jedna se nesmíří s přibývajícími léty a tak upíší své duše ďáblici s překrásným náhrdelníkem místo topu. Meryl Streep je skvělá v každé své roli a Bruce? U něj jsem ráda, že ho vidím hrát i v takovém střeštěném, černočerném a humorném hororu. Goldie jsem na chuť nikdy moc nepřišla, avšak musím uznat, že jí tahle komediální role sedla jak poklice na hrnec. Film vám jednoduše na rtech vykouzlí úsměv ať chcete nebo ne a z některých hlášek půjdete pod gauč jako já. No, a když to tak pozoruju, tak jsem vděčná za svou smrtelnost i za své vrásky a šedivý vlas neboť být pak jak cibule s odlupujícími se lístky a dávat si velkého majzla na prudké schody ... to ne ;-) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tohle není film pro mě a viděla jsem ho omylem, protože se zrovna víc zaobírám Maryl Streep. Vtipy vystavěné na toleranci nelogičnosti, nedůslednosti a nedomyšlenosti a jednoduchá zápletka sloužící jako věšák na "směšné gagy" k popukání neudrží moji pozornost, když je to celé samoúčelně nastrojené a banální. To není nic proti satiře či ironii, ale ty mají sloužit vyššímu smyslu a naopak musejí být důsledné, pravdivé, aby měly sílu. Např. ve filmu Brazil jsou téměř navlas stejné situace, postava, která se brání zestárnutí čím dál absurdněji a protismyslněji, ale v celku spletitého filmu s širokým společenskokritickým přesahem má tahle tragikomická satirická linie nepoměrně větší hloubku, smysl i závažnost a člověk se u ní směje i pláče mnohem upřímněji a bolestivěji, zasaženěji. Tenhle film je pro mě slabý, prostořeký, neambiciózní odvar nápadů, které byly natočeny mnohokrát lépe, pro ty, kteří se rádi bezmyšlenkovitě baví. Chápu, že si najde svoje příznivce, a nepovažuji ho za špatný, jen za zbytečný. *~ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ne vše tu vlivem slabšího scénáře úplně dobře funguje, ale Robert Zemeckis je natolik dobrý režisér, že tenhle film svou invenční a originální režií vytáhl ze dna triviálnosti a povýšil ho na film, který stojí za vidění. O pozornost se hlásí na svoji dobu revoluční triky a herecká trojice Meryl Streep, Bruce Willis a Goldie Hawn. Neobvyklý závěr je pak varovným ukazováčkem pro všechny ženy, potažmo muže, kteří nejsou spokojení sami se sebou a neustále se musí zkrášlovat. 60% ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Při detailnějším pohledu na elixír, který postava Madeline (Meryl Streep) vypije, jsou v jeho obsahu vidět siluety a obličeje lidí. (Dixieboy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. července 1992 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama