Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Smrt jí sluší je film s perfektním hvězdným obsazením, nápaditým námětem a vcelku úsměvným scénářem, ale mně osobně tu něco chybělo. Nějaký náboj, který by dodával filmu štávu. Speciální efekty jsou na svou dobu dobře zvládnuté a líčení Hawn a Streep je působivé, o tom žádná. Zkrátka film, který si dělá značku hlavně prvotřídním ánsámblem, ale prostě mě nevyděsil, nepřivedl do úžasu, ani nerozesmál natolik, kolik bych si přál, což je u hororové fantasy komedie trochu problém. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Už to vstalo?" " Ano pane, je to ve vaně." Tuhle černou komedii miluji a pokaždé mě stoprocentně pobaví. Parádní triky, skvělá hudba, fantaskní atmosféra a námět + vynikající obsazení Meryl Streep, Goldie Hawn a Bruce Willis. Výbornou roličku si střihl režisér Sydney Pollack jako doktor. Český dabing je taky nadmíru poveden a Zlata Adamovská k Meryll Streep pasuje dokonale! Robert Zemeckis ve vrcholné formě a spolu s Návratem do budoucnosti a Honbou za diamantem řadím Smrt jí sluší mezi jeho nejpovedenější klasiky. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní... u řady komedií i jiných "žánrovek" z dob 60./ 70. let mám pocit, že pořád dokážou skvěle fungovat. Smrt jí sluší je daleko mladšího ročníku (1992) a připadá mi, že za necelých 30 let tahle bláznivě černá podívaná neskutečně zestárla. Jestli tedy vůbec ve své době naplno fungovala. S takovým hvězdným obsazením a podle všeho v netypických rolích snad ano. Pár momentů, zejména řádění pana doktůrka coby malíře na zámku, mi občas mírně pozvedlo koutky úst, chápu i myšlenku vystřelit si ze stárnoucích hvězd, které nemohou rozdýchat coby jedinou vrásku na těle. Celkově jsem se ale navzdory všem kladům na čele s téměř dokonalými triky bavil spíše průměrně a občas i nudil. Po tom pěkném "broadwayském" výstupu Meryl Streep v úvodu jsem čekal víc. Bez toho brakově laděného hororového kabátiku navíc bych se asi taky obešel... 55% (Horror Challenge Tour) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Sempre viva - život věčný!" Nebudu se ohlížet na případné posměšky a napíšu to, jak to cítím: Smrt jí sluší patří k ABSOLUTNÍ ŠPIČCE americké komedie. Tak pečlivě vycizelovaný scénář, tak neamericky sarkastický humor, tak promyšlená režie v každém detailu... Kde to najdete? V Sunset Boulevardu, v Psychu a to je téměř vše. Nejlepší film Roberta Zemeckise, nejpřekvapivější herecké výkony hlavního tria, nej nej nej. Nic konstruktivního tentokrát nenapíšu. Pokoušel jsem se o to několikrát, ale vždycky skončím u obecných superlativů, protože rozebírat jednotlivosti tady ani nemá smysl. Film mého srdce. Klenot. 100 % ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, která mě na nové zhlédnutí po letech v telce nečekaně nudila - v dětství jsem ten film měl v oblibě výrazně víc. Jasně, trio Streep & Willis & Rossellini nemá chybu, ovšem Goldie Hawn jsem tam vedle nich vnímal jako dosti nežádoucí prvek, a to nejenom proto, že mi osobně přijde velice ošklivá, a herecky v podstatě nezajímavá (viděl jsem ji vlastně už jen v jediném dalším filmu a asi mi to bohatě stačí, a nemám potřebu s ní někdy vidět cokoli dalšího). Většinu vtipů ve filmu jsem odzíval s kamennou tváří a celkově mi zde humor prostě nesedne. Líbí se mi tam ta satira na dnešní posedlost mládím, ale jinak je to celé na mě až příliš krotké a divácky "přístupné" - osobně bych u takové látky ocenil výrazně krvavější a černohumornější zpracování, ale chápu, tehdy se prostě filmy točily takto (resp. tento typ mainstreamové produkce). Mimochodem český dabing se mi zde hodně líbí. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Postava Helen má světle hnědé a později zrzavé vlasy. Její herecká představitelka Goldie Hawn má ve skutečnosti blonďaté vlasy. (jezurka42)
  • V jednom rozhovoru pro britskou televizi se moderátor zeptal Meryl Streep (Madeline), proč vzala tuto pro ni velmi netypickou roli. Streep odpověděla, že role je natolik originální, že si ji nemohla nechat ujít. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama