Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, která mě na nové zhlédnutí po letech v telce nečekaně nudila - v dětství jsem ten film měl v oblibě výrazně víc. Jasně, trio Streep & Willis & Rossellini nemá chybu, ovšem Goldie Hawn jsem tam vedle nich vnímal jako dosti nežádoucí prvek, a to nejenom proto, že mi osobně přijde velice ošklivá, a herecky v podstatě nezajímavá (viděl jsem ji vlastně už jen v jediném dalším filmu a asi mi to bohatě stačí, a nemám potřebu s ní někdy vidět cokoli dalšího). Většinu vtipů ve filmu jsem odzíval s kamennou tváří a celkově mi zde humor prostě nesedne. Líbí se mi tam ta satira na dnešní posedlost mládím, ale jinak je to celé na mě až příliš krotké a divácky "přístupné" - osobně bych u takové látky ocenil výrazně krvavější a černohumornější zpracování, ale chápu, tehdy se prostě filmy točily takto (resp. tento typ mainstreamové produkce). Mimochodem český dabing se mi zde hodně líbí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Už TO vstalo?" "Ano, pane. TO je zrovna v koupelně". Já vím, proč se na tuhle komedii pokaždé tak těším. Bruce je v roli chirurga, jenž ve své profesní kariéře klesnul tak hluboko, že hlouběji to snad už nejde, excelentní. Je nucen místo operačního sálu využívat prostory krematoria a musí zvládnout dvě krásné, ale už věku podléhající ženy. Ani jedna se nesmíří s přibývajícími léty a tak upíší své duše ďáblici s překrásným náhrdelníkem místo topu. Meryl Streep je skvělá v každé své roli a Bruce? U něj jsem ráda, že ho vidím hrát i v takovém střeštěném, černočerném a humorném hororu. Goldie jsem na chuť nikdy moc nepřišla, avšak musím uznat, že jí tahle komediální role sedla jak poklice na hrnec. Film vám jednoduše na rtech vykouzlí úsměv ať chcete nebo ne a z některých hlášek půjdete pod gauč jako já. No, a když to tak pozoruju, tak jsem vděčná za svou smrtelnost i za své vrásky a šedivý vlas neboť být pak jak cibule s odlupujícími se lístky a dávat si velkého majzla na prudké schody ... to ne ;-) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vtipná trefa do posadnutosti večnou mladosťou nielen Hollywoodu, ale možno aj každej ženskej. A možno aj nejakých chlapov, ako napríklad Elvis a James Dean. Ernesta spočiatku chápeme ako podpapučového blbečka, nakoniec sa z neho vyvŕbi najpozitívnejšia postava filmu. Zemeckis točí veľmi slušne, pracuje s mizanscénou, motívmi a dobre vedie hercov. Lenže príbeh sa podľa mňa viac sústredí na vtipné a chytré drobnosti, ako sám na seba. Takže menší kameň úrazu vidím práve v málo dejovom scenári. O čo tvorcom ide je zrejmé od začiatku, čiže dôraz na zvýšené napätie by v druhej polovici nezaškodil. Ale inak inteligentná hollywoodska zábava. 70% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost. Bruce Willis opět výborný, Meryl Streep pořád sexy a Goldie Hawn pořád přitažlivá. Nezapomenutelná scéna při pádu ze schodů, průstřel břicha a hysterické chování Bruce Willise. Zábavná komedie s originálním námětem, temnou atmosférou (nekonečná bouřka :)) a s hororovým nádechem. Velká klasika, kterou si rád pustím. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komedie, která na tomto poli vcelku pobaví. Černý a komorní humor jako zde se málokdy vidí a efekty co ho doprovází jsou velmi dobré. Hlášky jako : "Prokoukla jsem tě!" nebo "Tvoje teplota je 18 stupňů" jsou prostě dokonalé. Bruce Willis v trošku netradiční roli působí opět vyjimečně a obě ženy posedlé mládím taky. Nadprůměrná komedie, která vyniká zpracováním i humorem. (71 procent) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • Kvůli alergiím na kosmetiku byla pro Meryl Streep (Madeline) vytvořena speciální protéza, díky které zestárla o 10 let. Herečka s ní nebyla příliš spokojená, protože díky ní dle jejích slov vypadala spíš na sedmdesát. (griph)
  • Meryl Streep (Madeline) nebyla nadšená z toho, že se film silně spoléhá na vizuální efekty. Natáčení filmu přirovnala k návštěvě u zubaře a prohlásila, že tento film je její první a zároveň poslední projekt s vizuálními efekty. Nakonec nebyl. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama