Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Zemeckisa ako od tvorcu jedných z najoriginálnejších filmov za posledné roky, by som naozaj nečakal, že sa dopustí niečoho podobného.Vykrádačka a zlepenec všemožných scén z Hitchovýc, ale aj iných filmov, je do očí bijúca, keď sa ale pozliepa v tom správnom poradí, a natočí s patričnou úctou a rešpektom, nemám to Robertovi prečo zazlievať. Skvelá mysteriózna vsuvka sa tvorcom vymkla z rúk len v samotnom závere, kde si asi nevedeli rady, zamotali sa do zbytočne komplikovaného scenára a pri zjavnom zatlačení do kúta sa dopustili chyby, ktorá film posunula v mojich očiach 'len' na čisté štyri hviezdičky. Rozžeravený dej bolo nutné kovať, pokiaľ bol ešte horúci, príbeh je však poskladaný z úplne odlišných celkov a tak výsledok pôsobil na ľudí určite rozličným dojmom. Zemeckis však pohotovo reaguje na každú scénu a film stmeľuje skvelá a ohromná porcia napätie, pri ktorej ma neraz striaslo od nepríjemného pocitu strachu. Žiadny zbytočný krvák, žiadne jednoduché a prvoplánové ľakacie scény, jednoducho podmanivo napätá atmosféra, perfektná ponurá hudba a skvelí herci. 80%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V době natočení se stal film docela uznávaným i zatracovaným, dnes už patří jen do lepšího průměru. Scénář filmu má několik chybek a ve filmu se objeví i pár slabších či nudných chvilek, ale pořád je vidět poctivá práce režiséra a herců, kteří se opravdu snažili. Před pár lety by mé hodnocení bylo asi vyšší, ale dnes už stojím nohama na zemi a musím říct, že znám i mnohem lepší filmy s podobnou tématikou. Znám ovšem i mnohem horší. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

V přítmí liduprázdného kinosálu a bál jsem se. Naposledy takhle před dvěma lety u Raimiho THE GIFT. Zemeckis je prostě skvělý režisér, který si s divákem hraje jako kočka s myší a ačkoliv duchařinu moc nemusím, tenhle sympatický horůrek jsem si užil. Včetně závěrečné půlhodiny, která mě dostala. Když už člověk čekal, že přišel vrchol zápletky, objevil se další a další a překvapivě vůbec jsem neměl pocit nastavované kaše. Jestli to je pocta Hitchcockovi, nebo jeho kopírování a podobné bla bla bla, to absolutně neřeším....PS: S odstupem let jsem to zhlédl podruhé a už to nemělo takovou sílu. Ale i tak velmi dobrá práce, pane Zemeckis! ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jen houst a vetsi kapky, takhle poctivych hororu je skutecne malo a ja jich chci vic! Narozdil od milionu vyvrazdovacich, krvavych b,c,dcek je tenhle kus velmi seriozni Acko, ukazkove natocene skvelym Ackovym reziserem a obsazene A herci. Zemeckis by se mel vazne vykaslat na nataceni 3D pohadek a pouzit svuj talent na projekty jako je tento, protoze u toho se potom skvele chrochta nad vysledkem. Jeho rezie byla absolutne fantasticka a vykony hercu, kteri jsou oba ciste nahodou v me TOP byly dechberouci, zejmena Michelle Pfeiffer! Hitchcockovskou hravost mezi baracky dokonale prvni pulky, strida trosku rozporuplnejsi a pro horory typicky hysterictejsi pulka druha, ale extenzivni a stale rozvijejici se finale to vynahrazuje. Napeti se da krajet, atmosfera je mysticka a strasidelna, o lekacky neni nouze. K tomu perfektni Silvestriho hudba. Neskutecne podhodnoceny film, ktery jsem si instantne zamiloval a zaroven Zemeckisovo nejlepsi dilo. Ano, lepsi nez Forest Gump, i kdyz je to trosku porovnavani hrusek s jabkama a jde spis o preferenci zanru. 9/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford (Norman Spencer), byl dokonalým manželem do té doby, než jedna osudová chyba zasáhla jeho domov.. Scénář : Clark Gregg. Kamera : Don Burgess. Hudba : Alan Silvestri - 2001 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Strašně jsem si oblíbil Harrisona Forda a jeho herní vyjadřování. Možná někdy přehodnotím na pět - ale nejdříve se ještě jednou podívám. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Michelle Pfeiffer a Harrison Ford byli režisérovou první a jedinovou vobou do rolí Claire a Normana Spencerových. (HappySmile)
  • Dům zobrazený ve filmu byl používán pouze pro natáčení scén odehrávajících se ve dne. Dům byl totiž po natáčení zbourán, protože nesplňoval místní stavební předpisy. Pokoje byly tedy zhotoveny na jevišti v LA a zde se dotočily noční scény. (HappySmile)
  • Když se jde Clarie (Michelle Pfeiffer) podruhé podívat do koupelny a nahne se nad vanu, můžeme v odrazu na vodní hladině spatřit jednoho ze členů štábu. (Claude Speed)

Reklama

Reklama