Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Rudý akčňák mého dětství, jako malý jsem se na něj vždy těšil a pořád jsem ho "žral". Pokud to vidíte dnes, spíše se tomu usmíváte. Na akční film je akce docela málo a spíše proto se Dolph kamarádí s křováky, což na stylu nepřidá - ale přeci jen je to béčkový akční film, na kterém se ujíždělo před dvaceti lety. Nazval bych to Rambo 3 a 1/2. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren je síce Švéd, ale len málo kto dokázal tak presvedčivo zahrať Rusa. Už vo filme "Rocky 4" bol ako nabúšený ruský boxerista Ivan Drago skvelý, veľmi presvedčivý. Znova si vyskúšal pózu drsného Rusáka v akčnom, vojnovom snímku "Červený škorpion". Zahral si príslušníka tajnej, vojenskej služby, ktorý zradí svoju vlasť a pridá sa na stranu nepriateľa. Nikolaj totiž zistí, že jeho komunistická matička Rus je bezcitná, rozpínavá mrcha. Tak si povie "Eto uže net!" a postaví sa do čela radikálnych rebelov. Pomôže tak vykopať svojich bývalých súdruhov z fiktívneho, afrického štátu Mombaka, kde Sovieti chceli presadzovať svoje geopolytické záujmy a socialistickú ideológiu. ** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Lundgrenův single akčňák! Ruského důstojníka Specnaz zahrál švédský svalovec naprosto přirozeně a zvlášť v první půlce filmu z něj přímo sálá status "smrtící mašina". V druhé půlce Rudý škorpion ale bohužel trochu zvolní, akce ubude a Dolph místo lidí radši loví prasata a kření se na křováky. V posledních dvanácti minutách se sice akční sekvence vrátí, i tak se ale prostě nemůžete zbavit dojmu, že by si ty ruští parchanti za to, co za svinstva celý film chudákům černochům prováděli, zasloužili daleko větší kapky. Škoda, mohlo to být klidně o * navíc. Lundgren by si to za svého Nikolaje rozhodně zasloužil . ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Povedené akční béčko, škoda formátu 4:3. Dolph je se svou atletickou postavou, dvěma metrama, ostrými hranatými rysy obličeje a blonďatými vlasy neskutečná osobnost (nemluvě o jeho charakterních a inteligenčních vlastnostech, o kterých málo kdo ví) . Měl dobýt akční áčkovou hollywoodskou scénu. Škoda, že je jeho kariéra tam kde je. Rudý škorpion není až tak nekompromisní akčňák ze staré školy jako třeba Delta force nebo Komando, ale zkouší zahrát i na emociální stránku a duševní hodnoty, což chápu, že někomu nesedne, obzvlášť ve filmu s Dolphem Lungrenem, u mě to celkem fungovalo. S IMDB hodnocením 4,3/10 jděte do háje. 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)
  • Dvojhlavňový kulomet, který na začátku filmu zkouší plukovník Zayas (Carmen Argenziano) a na konci ho používá Nikolai Rachenko (Dolph Lundgren), je upravený belgický FN FAL. Ve filmu má připomínat ruskou experimentální útočnou pušku Avtomat AO-63. (Saur.us)

Reklama

Reklama