Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto nedoceněná perla akčního filmu. Naprosto nejlepší Lundgrenův film, jaký jsem od něj viděl. Film prověřený časem jsem viděl přesně po 20ti letech a byl jsem vyloženě nadšen a překvapen. Zito jako obvykle odvedl profesionální práci. I dnes velmi dobré a koukatelné akční scény, obrovské množství masivních výbuchů, nejmíň stovka postřílených nepřátel, Lendgren je obrovský hovado, kterýmu jsou všichni tak po kozy a když někomu utře rukou nebo nohou, tak ten jde hned k zemi. Jeho výraz v obličeji překonává Arnieho Terminátora a konkuruje Slyemu v Rambovi 4. Ale když se v několika scénách usměje, jeho postava dostává naprosto jiný rozměr. Celý film je vlastně o přerodu vymatlané vojenské gumy-stroje na smrt v myslícího citlivého a vděčného člověka-stroje na smrt. Jeho vztah s prťavým křovákem jsem jako dítě nechápal, ale dnes to dodává filmu ještě mnohem větší hloubku. Ve chvíli, kdy Rusáci pokropí křovákův mírumilovný kmen chemickou sračkou a všechno živé umře, jsem měl už ruce zaťaté v pěst ... Ve finále, kdy Lundgren popadne ultra-kulomet ála Sly a Arnie, bylo vymalováno ... Špičkový, nedoceněný a nadčasový akčňák, který jsem musel (znovu)objevit až 20 let po jeho vzniku ... Uznávám, že vykrádá Arnieho, Slyeho a Norrisovy akčňáky, ale to přece vůbec nevadí... Bomba! ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

O dosť mohutnejší, o dosť blonďavejší, ale rovnako deštruktívny, nezničiteľný a ´´zhovorčivý´´ klon Johna Ramba. K nesmrteľnej sláve vyššie spomenutého nabijaka mu však chýba svižnejšia a dynamickejšia réžia ( a to hlavne pri akčných scénach ). Dolph Lungren tu však odviedol prácu, ktorú od neho každý čakal. Svojimi napumpovanými svalmi rozdrtiť každého potencionálneho nepriateľa a ešte popri tom vyzerať cool a nebezpečne. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě jako opravdu jeden z mála minul v éře, kdy koloval na videu v jednohlasným dabingu a asi proto jsem si k němu nevytvořil ten správnej vztah. To je taková volovina, s otřesnejma dialogama s příchutí americké propagandistické omáčky. Zito mě tentokrát vůbec nebavil a těch pár akčních scén to nezachránilo, více převládala nuda a stupidní kecy. Za co jedině film stojí za zhlédnutí, je neskutečně obrovská, ale fakt obrovská hora masa v podání Dolpha Lundgrena. Ten chlap je fakt strašlivý hovado!! Vůbec jsem nechápal v titulkách filmu, že speciální efekty dělal "gore master" Tom Savini. Kvůli té jedné ustřelené ruce ho Zito vůbec nemusel potřebovat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Dvojhlavňový kulomet, který na začátku filmu zkouší plukovník Zayas (Carmen Argenziano) a na konci ho používá Nikolai Rachenko (Dolph Lundgren), je upravený belgický FN FAL. Ve filmu má připomínat ruskou experimentální útočnou pušku Avtomat AO-63. (Saur.us)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)

Reklama

Reklama