Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sex, Frank?“ - „Uh, no, not right now, Ed..“ Šedovlasý mistr hrnčířského kruhu, co nemluví francouzsky a jen tím jazykem líbá? Správně, poručík Frank Drebin! Škoda, že je jeho postava pouze smyšlená, protože kdyby tomu tak nebylo, hned bych večer usínal s mnohem větším pocitem bezpečí. David Zucker evidentně nebude zarytý republikán.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou, nasmial som sa rovnako. Tie vazne Drebinove ksichtiky pri jeho najväcsich trapasoch ma jednoducho rozosmeju v kazdej casti. Zaujimave je aj to, ako sa scenaristi zahravaju s menami hlavnych zaporakov - pokial v jednotke bol nejaky Vincent Ludwig, v dvojke zase Hapsburg, obe mena naramne pripominajuce akychsi vladarov niekolko storoci dozadu :-) Uz som zabudol, kto bude zaporakom v trojke, ale na nu sa vrhnem o par dni... 14.10.2010 _______ Leslie Nielsen - (Frank Drebin) +++ Priscilla Presley - (Jane Spencer) +++ George Kennedy - (Ed Hocken) +++ O.J. Simpson - (Nordberg) +++ Robert Goulet - (Quentin Hapsburg) +++ Richard Griffiths - (Dr. Albert S. Meinheimer / Earl Hacker) +++ Anthony James - (Hector Savage) +++ Produkcia: Jim Abrahams, Jerry Zucker +++ Hudba: Ira Newborn +++ ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak byla jednička úspěšná se dalo očekávat, že vznikne další díl. Nevím proč, ale uz to nebylo ono. Řekl bych, že v tomto díle se našlo méně vtipných scén ale za to zůstály stále skvělé hlášky. Leslie Nielsen opět předvádí výborný výkon. Ovšem velmi mně překvapil George Kennedy, který začal být také zábavný ( například v restaurci kde slintal a nebo když chtěl zbít padoucha atd. ). Scénář byl také poněkud slabší a ne tak dobrý jako v předchozím díle. Ale i tak jde o dobrou zábavu, která trošku kulhá za jedničkou. O něco málo horsí něž předchůdce ale stále je na co se koukat a stále je čemu se smát! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal šíleného detektiva Franka Drebina, který svojí imbecilitou, a na jeho roky neobvyklým sexuálním apetitem, rozesmával diváky už ve třech filmech. Tenhle je nejlepší. Obsahuje největší složku bláznivého a decentního humoru, ale pochopitelně své místo zabírá parodická složka na vážně míněné policejní detektivy a policejní okrsky všeho druhu. Po dávném rozpadu proslulé trojice Zucker-Abrahams-Zucker, zkráceně ZAZ, také ubylo filmů s tímto jedinečně provázaným humorem. A kdyby se tihle tři ještě někdy dali dohromady, tak zesnulého Leslie Nielsena v této roli nahradit nelze. Tahle komedie se příliš nezaobírá propracovaným dějem a jeho logikou. To, co tenhle film dělá zábavným a vtipným, je právě to, co se děje kolem ústřední dějové zápletky. Drebin a spol. moc inteligence nepobrali, ale jsou naprosto roztomilí. Záporáci jako by vypadli z nějakého comicsového sešitu, co záběr, to vtip nebo nějaká hláška a narážka na známý a vážně míněný film. Na plný počet to není z toho důvodu, že tento styl satirického humoru už tolik nepreferuji, a kdysi úderné hlášky už dnes tolik neobstojí. Rovněž seriál Police Squad, na kterém je založen, u nás není příliš známý a populární. A hlavně je znát, že to prostě je komedie z 90. let minulého století. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

- Hector Savage. Z Detroitu. Pamatuju se na tohohle pankáče. Bývalý boxer. Pravým jménem Joey Chicago. - Jo. Boxoval jako Kid Minneapolis. Jednou jsem ho viděl při zápase v Cincinnati. - Ne, to byl Kid New York, ve Philadelphii. Zabitý v Houstonu, udělaI to Tex Colorado-Arizonský zabiják. - Jo! Z Dakoty! Bylo to na severu nebo na jihu? - Jižní Dakota byl jeho brácha, z Virginie. - Ty se teda v boxu vyznáš! - Vím jenom, že nesmíš nikdy sázet na bělocha. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama