Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (67)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Miluju Wahlberga, miluju tyhle feel-good dramata a miluju závody, takže čistě ze zvědavosti jsem si šel do kina udělat radost a dát si nenáročnou odpočinkovou zábavu a přesně tu jsem dostal. Wahlberg je jako vždy skvělý, závod, ač dle reálných událostí, je mírně upozaděn - respektive rozhodně se nedočkáme žádných převratných sekvencí, akce nebo nějakých na život a na smrt scén a stejně tak si tady z nás tvůrci často dělají prdel (viz horolezci bez jištění s kolem na zádech, přeháknutí karabiny na laně...), což trochu ubírá na celkové "uvěřitelnosti" a podkopává si nohy, ale to je odpustitelné, jelikož tohle není hlavní tahoun filmu. Tím totiž je ono pouto mezi Markem a neznámým psem, který je celou cestu (až zázrakem) sleduje a vždy si k nim nějak najde cestu (ještě k tomu když je to takový roztomilý hafan), a taky musím říct, že se tady tvůrcům šikovně povedlo vytvořit mezi nimi vazbu a prodat to divákovi na plno. Celou dobu jsem byl spokojen a cítil úplně odpočinkovou náladu a byl si jistý trojhvězdou, ale za ty fotky reálného Michaela a psa Arthura v závěru a taky díky celkové dojímavosti, kdy jsem si jistý, že 90% diváků bude v závěru v slzách, musím s hodnocením na 4*, jelikož takhle (ne)uvěřitelný reálný životní příběh si rozhodně zfilmování zasloužil a Simon Cellan Jones se ho zhostil (už po jeho předchozím výborném Plánu pro Rodinu) naprosto skvěle. Výsledkem je velká zábavná, dojímavá a ubrečená věc, na kterou bych do kina asi vyloženě nikoho nenutil, ale později na VOD to zkrátka musím doporučit všemi deseti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý a silný příběh v překvapivě velice slušném zpracování. Fyzicky opravdu drsný závod, během kterého se Mark Wahlberg spřátelí se zatoulaným psem, dokáže fungovat jako čistokrevný dobrodružný film, tak i pejskařské drama. Vše podpořeno skutečným příběhem. Celkově takové malé, milé a pro celou rodinu. ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hezký, ale je zde na můj vkus až moc klišé scén a dialogů. Kamera a střih jsou často chaotický. Asi se zde nenechám zlákat dát vyšší hodnocení jenom proto, že se zde objeví statečný pes, film je prostě pro mě průměrný a klišé dialogy a konflikty hlavně v první půlce filmu tomu akorát ubírají. Také prvních zhruba 30 min nebylo záživných a až tak v půlce se na to koukalo lépe. Lepší 3 hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Přijemné feel-good dobrodružství opřené o zajímavý a (nejen) pro pejskaře silný příběh. O dramatické situace tu sice není nouze, ale nikdy to nepřekročí hranici uvěřitelnosti a na city to hraje vždycky tak akorát aby se divák dojmul, ale zároveň neztratil onen hřejivý pocit který ho celou dobu provází. Když točit filmy podle malých reálných příběhů tak klidně takhle…70% ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mi tenhle dobrodružný trip tropickým ostrovem až tak sedne. Zbytečně se zde nezdržuje a jde se rychle na věc… po úvodní dvacetiminutovce, kdy se naverbuje a představí tým, spolu s hledáním sponzora, se okamžitě přejde do závodního pole a následuje vydařený souboj napříč nádhernou krajinou, kde se vystřídají horská kola, kajaky a hlavně silné nohy. Plus jedna nervy drásající pasáž s lanem, která může směle konkurovat i tomu co předvedl Sly v Cliffhangerovi. Herecky taky nemám co vytknout a Marky Mark se po delší době objevil v pohodové roli, která mu sedla. Avšak největším sympaťákem je zde ten chlupáč, kterému nešlo nefandit (a nejednou šlo nejen jemu o kejhák), a byl jednoznačným vítězem. Ke konci dojde i na trochu té povinné ždímačky na city. Ale je to podané moc fajn a "Král Artuš a jeho upocená závodní družina" ani chvíli nenudí. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Hoci pes je pôvodom z Ekvádoru, filmári neposkytli žiadne vysvetlenie, prečo bola pre film zmenená krajina pôvodu psa. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama