Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš na 3* ale za ten fakt že je to podle skutečnosti rád přihodím. Je to hezké a dojemné, místama napínák a člověk tomu těžko něco vytkne. Závěrečný nátlak na emoce podle mě ale nefunguje moc dobře a je přetažený. Vztah psa s týmem prostě 3/4 filmu nikdo moc neřeší a pak se to emočně hrotí na silu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Plagát k filmu rozhodol o tom, že sme išli do kina práve na tento film. Nevedel som o ňom vôbec nič, dokonca ani že vôbec existuje. Režisér skôr priemerných snímkov sa ani tentokrát nijako extra nepredviedol. Príbeh je zaujímavý a rozhodne stál za sfilmovanie, ale réžia bola nepresvedčivá, rovnako ako tradične priemerný M. Wahlberg.  O vytrvalostných pretekoch sa toho veľa nedozvieme. Kamera v prvej polovici filmu chaotická, roztrasená, scény neprehľadné, krátke a s rýchlym strihom, akoby nebol čas zastaviť sa a ukázať divákovi v kľude ako to vyzerá na každom stanovišti. Od momentu keď sa na scéne objaví pes je film lepšie stráviteľný, ale to nie je zásluha režiséra. Je to jednoducho tými psími očami, pre ktoré väčšina z nás urobí čokoľvek. Dialógy mi prišli vo väčšine odfláknuté, klišovité a v mnohých prípadoch aj trápne. V závere potešia fotky skutočných postáv aj skutočného psa. Šlo to urobiť lepšie? Jednoznačne áno, ale keď s deťmi do kina tak je to dobrá voľba. Moje hodnotenie je priemerné, ale chápem aj vyššie hodnotenia užívateľov, ktorím psie oči zatemnili zdravší úsudok, čo plne chápem, sám mám psa a takmer som dal štyri hviezdy, ktoré si bohužiaľ film objektívne nezaslúži. 60%. ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Jednoduše jsem nečekal až takovou pecku. Jednoznačně miluji filmy podle skutečných událostí a tohle mě doslova dojalo. Nečekal jsem to. Neuvěřitelný dobrodružný film, který se kroutí kolem jednoho obrovského závodu na život a na smrt, plný zrádných cest, plných problémů, plných zranění či životních nástrah. Poutavý závod, který naznačuje, že i pes má neuvěřitelnou sílu a má srdce, které předává lidem. Neuvěřitelný bojovník jak v závodě, tak i při cestě domů...  a hlavně zachránce, který zachránil životy. Neskrývám svoji slzu v kině a jednoznačně nezměním tohle hodnocení, protože tahle Tlapková patrola si to zaslouží. Jednoznačně doporučuji! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZABEREME, BUDEME TRPĚT, VYHRAJEME!…“ Film pro fandy extrémních sportů…. původně teda jsem si myslel… Začátek pozvolnej, pak přijde závod, scéna na laně a začínám chápat, že jako tohle je fakt pro magory. Sport samozřejmě. Pak se do toho připlete ten pes a mají mě! Jasan – začne mě bavit i ta sportovní stránka, páč mám v těle soutěživýho ducha, ale jsem fakt překvapenej, že ten film vlastně není ani tak o Adventure racing…Vlastně teď už je to celkem šumák... Wahlberg a jeho další týpek podle skutečnosti, ve svým standartním bijáku, kterej je fajn, ale plnej citovýho vydírání!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na skutečnosti a je natočen podle knihy“ Arthur – pes, který přešel džungli, aby našel domov“, kterou napsal v roce 2016 Mikael Lindnord. 2.) Film měl původně režírovat Baltasar Kormákur. 3.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný sportovní feel-good film, který staví na piedestal přátelství a pozitivní přístup k životu, před vítězstvím, mamonem a pomíjivími trofejemi. Režisér Simon Cellan Jones ve svém snímku, inspirovaném skutečnými událostmi, vypráví o nezlomné vůli, bojovném charakteru a upřímném přátelství, které můžeme v našich životech navázat na těch nejméně pravděpodobných místech, s těmi nejrůznějšími bytostmi. Nezlomní jsou velmi srdečným a dojemným filmem, který se nesnaží tlačit na pilu a působí naprosto přirozeně. Jedná se o Wahlbergův zvířecí masterpiece s jedinými dvěma vadami na kráse, a to bagatelizováním nebezpečí, kterému v průběhu filmu protagonisté čelí a stavění účasti na Adventure Race nad nemoc blízkého. Čtyři hvězdy. 👍(15.04.2024) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Hoci pes je pôvodom z Ekvádoru, filmári neposkytli žiadne vysvetlenie, prečo bola pre film zmenená krajina pôvodu psa. (Arsenal83)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama