Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší dílo pána Smithe. Je pravda, že Smithovi nevadí říkat věci naplno a nevím jaké měl reakce na toto dílo v konzervativní Americe. Opět se tu moc mluví, příběh mě moc nezaujal, ale nejvíc jsem tu postrádal humor a především dvojici Jaye a Boba, kteří se tu objevili jen na chvíli, takže šlo spíš o takové zvláštní romantické drama, než že by se u toho člověk smál. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento film vlastně nepotřebuje komentář, a přesto se o něm dá napsat diplomová práce. Na dramatech je okouzlující, že je to s nimi jako v životě: čím více jsi zažil, tím intenzivněji si snímek užiješ... tím lépe se čte mezi řádky... o to snadněji lze najít pochopení v příbězích, které skrze (nejen) Hollywood publikují ostatní. I režiséři a herci jsou přeci jen (kupodivu) lidé. Kevin Smith se rozhodl neventilovat si zklamání ze svých prvních krůčků v mystériu zvaném láska akčním filmem, ale natočil romanci. Já jsem k dnešnímu dni - 13.04.2010 - z jeho tvorby viděl zatím jen Zacka a Miri :-) a tento skvost. A nyní mám ke své hanbě ohromné nutkání sehnat si všechny jeho kultovní komedie. Prostě mám pocit, že jsem se ve svém seriózně myšleném filmovém životě dopustil MNOHA chyb, ale tahle - Smithovská nevzdělanost - je zdaleka tou největší. Tímto srdečně zdravím všechny nešťastně zamilované, kteří opovrhují infantilními americkými komediemi s happy-endem, a spolu s filmem Chasing Amy vzkazuji: nejsme sami! Někdo jiný v minulosti si také prošel tím samým, co my. V lásce a odpuštění již není co objevovat. Stačí "jen" být silný a ozbrojit se vtipem. V lásce / vztazích / sexu již bylo na Zemi prožito vše, a na to se jdu dnes večer napít. No reason to be sad, but still... (ne, vůbec si do komentáře neventiluji své pocity ;-)!) Special thanks to Botič. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Gentrification! They gon' drive out the black element to make the galaxy quote, unquote, safe for white folks. And Jedi's the most insulting installment! Because Vader's beautiful black visage is sullied when he pulls off his mask to reveal a feeble, crusty, old white man! They tryin' to tell us that deep inside we all wants to be white! - Well, isn't that true? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Smithova dílka jsou otevřená a upřímná a vynikají především v dobře napsaných postavách a sází na autorovo nadání psát brilantní dialogy. Banky: „Kdy vyrážíme?“ Holden: „Ale já jdu s Alyssou? Nechci, abys mi to zkazil“ Banky: „Třeba taky zavěsím!“ Holden: „Ale to je normální klub“ Je třeba ocenit přístup ke zvolenému tématu, jakým je tentokrát především homosexualita. Vše se točí kolem filmů, comicsů a narážek na sex. Vše ale překrývá smysl pro detaily, dialogy jsou vtipné, vulgární a bezvýhradně chytré. Bez diskuse originálně pojatá, velmi příjemná záležitost! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Ani jeden žáner nevyniká, všetko sa utápa v priemernosti. Navyše celkový dojem je korunovaný absolútne nesympatickou hlavnou ženskou postavou Joey Lauren Adams. Pôsobí ako päsť na oko, nevhodná ako do komédie tak aj do romantiky. V celom filme sú možno dve komické situácie, dialógy na drámu sú až príliš obyčajné, často naivné a prihlúple. Koniec mi vôbec nesadol, hlavná mužská postava svoj problém vyriešila nelogicky a strašne hlúpo. Vlastne som filmom iba preplával, nenudil, ale ani som si z neho nič neodniesol. O dva dni aj zabudnem, že som ho videl. Námet síce zaujímavý, ale obsahovo nezvládnutý. Od Smitha určite jeden z horších filmov. 50/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)

Reklama

Reklama