Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu si cením uejména toho, že je dobrý, i přestože v něm hraje Affleck. om sám sice moc dobré výkony nepodává, ale role to po něm naštěstí ani nevyžaduje. Také se mi líbí, že je to jeden z mála koukatelných romantických filmů a to zejména kvůli své nevšednosti a drsnosti. Humor mi taky sednul. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jak mně filmy Kevina Smithe nevadí, byť sebesprostější, tady jsem postrádala téměř všechno, co dělá jeho filmy jinými, kromě Jaye a mlčenlivého Boba, kterých jsem si však užila zatraceně málo. Jinak obrovské zklamání - na komedii jsem se nepobavila, romantiku odrovnala odpudivá a přehrávající Joey Lauren Adams s naprosto šíleným hlasem, dramatickou linku pohřbil Ben Affleck, příjemně smithovsky působil jen Jason Lee. Odnesla jsem si pouze poučení, že všechny výstřelky, kterých se dopustíme, nás doženou vždy, kdy se to nejmíň hodí a speciálně excesy týkající se sexuálního života chlapi neumí strávit (u sebe samozřejmě ano :-)). ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Gentrification! They gon' drive out the black element to make the galaxy quote, unquote, safe for white folks. And Jedi's the most insulting installment! Because Vader's beautiful black visage is sullied when he pulls off his mask to reveal a feeble, crusty, old white man! They tryin' to tell us that deep inside we all wants to be white! - Well, isn't that true? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi nejupřímnější romantická komedie, jakou jsem kdy viděl. Plná situací ze života a chytrých dialogů, a ozvláštněná (překvapivě) dobrým Affleckem a přímo k sežrání roztomilou Joey Lauren Adams. Smith prostě válí, ať už točí filmy o manících z QuickStopu, puberťácích diskutujících o kondomu z kryptonitu nebo jen o klukovi, který se vyrovnává s tím, že je jeho nová holka lesba a na střední dělala věci, z nichž by se většině lidí protočila hlava. Geniální film? Že mě to nepřekvapuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith sebou jako tradičně přináší ambivalenci. Na jedné straně nestandardní romantická linie s dojezdem, geekovské fluidum, sexuální otevřenost či zajímavý rozbor nacisty Lukea Skywalkera a jeho černobílého táty a na druhé k Holdenově inteligenci neadekvátní švédská nabídka (zřejmě přednesená po užití Jayova zboží) či dětinské chování postav, které by ve svém životě potřebovali opravdový problém, aby věděli, co to problém je. Apropo, když už Mlčenlivej Bob jednou promluví, stojí za to ho poslouchat.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Ve filmu je opět zmíněno číslo 37. Toto číslo je alespoň jednou zmíněno v každém filmu Kevina Smitha. (Karlos80)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)

Reklama

Reklama