Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

4/10. Naprosto průměrná americká vánoční komedie v hlavní roli s místy dost přehrávajícím Benem Affleckem. Zbytečné ukecané a jen zřídkakdy vtipné. Přesto si nemyslím, že by tenhle film byl nějaký extra propadák, jak píše „odpadem!“ hodnotící Lima. Podruhé bych si „Přežít Vánoce“ určitě nepustil, ale že bych si rval vlasy za to, že jsem se na to při zdobení stromečku jedním okem koukal, to ani omylem. ()

veere 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné a rád se na to jednou za čas (na vánoce) podívám, boužel dnes mi to uniklo :-) Nevím jak je na tom puvodní znění, viděl jsem vždy jen dabing, a i když je to jen průměrná komedie, dá se říct že originálnost tam je, pár vtipných momentů taky a člověk se pobaví. A souhlasím s názorem hlavního hrdiny, k čertu se svátky! (mít prachy tak hned vypadnu někam do tropů, u nas sníh sice taky není, ale hlavně nenajdete na pláži haldu idiotů pobíhajících po měste a shánějících dárky - konzoušká oslava svátků) ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Už samotný námět je notně přitažený za vlasy, ale u tohoto typu filmu se to ještě dá přejít, dokonce tady byl jistý potenciál k zábavě, bohužel tvůrci jej nedokázali využít. Ojediněle a izolovaně zafungoval nějaký ten situační humor, celkově však tato komedie nepříjemně kolísá od průměrné zábavy až k nudě. Romantický aspekt je nefunkční zcela. Scénáristicky a režijně se dá mluvit o fušeřině splácané jen tak narychlo. Herecky to drží jen James Gandolfini a částečně také Catherine O'Hara. Ben Affleck, na kterém tato komedie stojí, podává špatný výkon a potvrzuje svou pověstnou komediální beznaděj, která málem zničila jeho kariéru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Žiadnu dokonalosť tu nehľadajte, ide tu len o to, ako prežiť Vianoce bez samoty s niekým, kto vás má rád, alebo si to aspoň vy myslíte. Ben Affleck je podľa mňa dobrý herec ale do komédií sa proste nehodí. James Gandolfini síce tiež nie, ale bol tu sympaťák s plnofúzom, Christina Applegate ma zase neokúzlila, ako tomu bývalo v sitkomoch v 90.rokoch. Sentimentálny, nudný, zle zahraný a neuveriteľne predvídateľný vianočný gýč, ktorý nemám komu odporučiť. ()

Deywid 

všechny recenze uživatele

Najneznesiteľnejšia úloha neznesiteľného Bena Afflecka....avšak James Gandolfini, Christina Applegate a hlavne Catherina O´Hara sú fajn a párkrát som sa aj zasmial.....ale Affleck by už vážne nemal hrávať v komediách, respektíve hrávať vobec.....za kamerou mu to ide lepšie /viď moj komentár k Gone, Baby, Gone.) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama