Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí míty ani moc nakoukáno a celkem brzy mu dojde, že Troll je místy doslovná kopírka všech těch Godzill a dalších probuzených monster, které se prohánějí moderním světem. A tak tu máme paleontoložku s pomateným tatíkem, který měl pochopitelně pravdu, nedůvěřivé vládní kruhy, jež nejsou ochotné věřit vlastním očím, statečného leč chápavého důstojníka, lehce potrhlého asistenta premiérky a tak podobně. Jenže i když je to několikrát převařená voda, tak to prostě baví, protože samotný troll udělá strašně moc. Kdejaká zubatá mrcha už tu byla x krát, ale horský trol městskou infrastrukturu ještě nedemoloval. Navíc takhle povedený, K tomu je nutno připočítat i fakt, že film šlape a v neposlední řadě se povedl casting se strašně sympatickou Ine Marií Wilmann na čele. Není to taková pecka, jak se asi čekalo, ale já se bavil hodně. 80% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl Lovce trolů, který mě zaujal svým vizuálem i samotným nápadem, takže jsem se na další norské trolí dobrodružství celkem těšil. U Trola je cítit všudypřítomná inspirace kaiju filmy s Godzillou a King Kongem, zároveň si ale film, alespoň tedy v první polovině, zachovává onen mytologický, folklórní nádech. Je škoda, že (jak zmínili už jiní uživatelé) nenechali Trola spíše v horském prostředí, a že ho museli táhnout do Osla, čímž se film přiblížil hollywoodským blockbusterům a zanevřel tak na přírodní krásy Norska. Vykreslení postav bylo v rámci žánru nepřekvapivě ploché a klišovité, přičemž v závěru už to trochu bilo do očí - ale budiž. Slabší tři hvězdičky! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla mohla a měla dopadnout určitě mnohem lépe. Trola si užijeme prakticky až na konci hodně mu ubližuje fakt, že proti sobě vlastně nemá žádného měřitelného protivníka. Navíc film hodně zvláštně nakládá se spravedlností. Královská rodina zlikvidovala téměř všechny Troly, ten poslední se jim jde pomstít, lidé vyhrají a dostaví se happyend. Zvláštní. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Norové tu plní kvocient průměrného evropského blockbusteru. Jako základ pracují s norskou mytologií, což je hrozně fajn, ale pak používají standardní filmové fráze, kterými se snaží zalíbit všem. Když bych nevěděl, že to pod palcem mají Norové, tak bych skoro řekl, že to natočil Roland Emmerich, což je vlastně pochvala, i když ve výsledku dávám dvě hvězdy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se Godzila převleče za kámen, aby potrolila pár Norů, začnou se tito okamžitě chovat, jako by pocházeli z o(O)sla. Výsledkem je takový přitrouble šablonovitý plagiátek kajdžu produkcí Spojených sráčů, a to včetně veskrze uvědomělé, hodné a chytré paleontovložky, připravené se mazlíčkovat, i veskrze prohnilého, zlotřilého a hloupého vládního úředníka, připraveného jaderně bombardovat. Ovšem plagiátek krásně natočený, odporně nedivezitní, nechutně rasistický, prudce homofobní a krutý k labilním, zamindrákovaným feministkám. Ani jeden Olaf tam během celé hrací doby nepřeblaf žádného ztepilého fesháka, žádná Nora nerejdila v noře, nikdo nikoho traumaticky mentálně neznásilnil a počet Afronorů na čtvereční celuloid se neustále limitně blížil k nule! A takovou příjemnou změnu je třeba docenit, ač Norové umějí i líp! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama