Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Roar Uthaug sa nebál ukázať svoje postavy ako serióznych ľudí so skutočnými emóciami a sentimentom. Čo oceňujem je, že nezľahčoval film hlúpymi vtipmi, čo v dnešnej dobe vidíme vo filmoch od Marvelu. ,,Troll" sa tiež nespolieha na toxickú vojenskú prevahu ako zbraň na zničenie monštra, ale spolieha sa na fantastické nápady, ktoré sú pre film tohto žánru zriedkavé. A áno, niektoré scény boli hlúpe a obsahujú veľa klišé, ale nebolo to tak rušivé. Je to príjemná zábavná jednohubka. 6,5/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla z Wishe. Filmu se nedá upřít jedna věc a to je prostředí. Panorama severských krajin a hor snímku dodává nádech něčeho krásného a samotné lokality dokazují, že Norsko je opravdu hezká země. Netflix snímek samotný nepřipravil, ale odkoupil a tak jde jasně vidět, že se nenatáčelo někde u režiséra ve sklepě, což je pro mě osobně veliké plus. (Většina filmů od Netflixu je totiž škaredá jak noc). Příběhem provází i sympatické postavy. Mariňák, vědkyně, nerd, se kterými strávíte většinu času. Nesmíme zapomenout na nutné zlé generály a ministry, kteří jsou v každém takovém filmu akorát proto, aby si dupli pro puštění atomovek a dělali hloupá rozhodnutí.  Největším plusem považuji u snímku, že obsahuje nádech něčeho mystického. Nejedná se  totiž jen o monstrum film, kde velká příšera ničí domy, žere lidi a neplatí daně. To vše tu samozřejmě je, ale v mnohem menším měřítku. Příběhy o trolech jsou zajímavé a samotný obr vypadá vizuálně obstojně. Filmu nechybí ani takové to pohádkové srdíčko a nabízí tak aspoň něco trošku odlišného.  Problém vidím akorát v tom, že se jede podle zajeté šablony od startu do konce a krom právě těch mystických věcí, tady není nic, co už bychom neviděli jinde a třeba i lépe. Neříkám, že to je špatný film, ale v rámci žánru celkem zapadne. Občas trošku drhne tempo a divák jednou za čas mrkne na hodinky, zda už se blíží konec. Ve výsledku se tak jedná o klasickou spotřební podívanou na Netflixu, která nenadchne ani neurazí. Potěší vizuál, sympatické postavy a až pohádkový nádech. Zamrzí šablonovitost a v některých chvílích nástup nudy. Na jeden večer je to ale dostačující a patří to do té lepší části toho, co streamovací gigant za poslední dobu vypustil. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo to chrápe ve sluji? Troll??? Vždyť neexistují!“ Jiný kraj, jiný mrav i jiná obluda. Japonci mají šupinatou Godzillu, Norové chlupatého Trolla, Moraváci lysého Jožina z bažin a Češi artožrouta verbala, jemuž se tentokrát při hodnocení smekla ruka po kamenné myši. Ne že by ten kluk chlupatá (myslím trolla) nebyl ňunísek a mazlík, takový sympatický kříženec Kamenožrouta a Stromovouse, ale tím klady filmu končí. Scénář byl urážka inteligence diváků a zločin proti přírodě. Na něco tak blbého by se nezmotala ani Greta Thunberg. Krizový štáb ve složení pět neschopných, zbytek blbci plus generál, který blbým velí a podle hollywoodského mustru chrastí zbraněmi. Paleontoložka, která tak dlouho na trolla valila bulvy, až ji málem zašlápl, ale ona pořád „na ně nevěří.“ Já zase nevěřím, že v Norsku mají tak velké krávy. OKÉNKO VRTULNÍKU: [][] Útok na ušní bubínky nebohé obludy (helikoptérami s podvěšenými zvony) byl zajímavý a evokoval plukovníka Kilgora a jeho strašení rákosníků Wagnerem v Apokalypse. Toť vše. Dál už se útočilo samými klišé. [][] Lovci trollů to nesahá ani po jeho chlupaté... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od mojich obľúbencov Škandinávcov som čakal podstatne viac a nie iba taký prvoplánový a jednoduchý mainstream na princípe - nehoda pri výkopových prácach, tajomné čudo na obrazovke (hoci je jasné čo to je), prvé skúmanie tvora, napojenie na históriu (to v rámci vysvetlenia pointy čo a prečo sa ten skalnatý maník objavil), akože napínavá naháňačka a vraj emotívny záver. Chcelo to niečo viac. Buď pridať na akcii, drsnote, alebo prísť s kvalitnejším príbehom. Najviac ma oslovila príroda, tá bola skutočne nádherná. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama