Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Norové tu plní kvocient průměrného evropského blockbusteru. Jako základ pracují s norskou mytologií, což je hrozně fajn, ale pak používají standardní filmové fráze, kterými se snaží zalíbit všem. Když bych nevěděl, že to pod palcem mají Norové, tak bych skoro řekl, že to natočil Roland Emmerich, což je vlastně pochvala, i když ve výsledku dávám dvě hvězdy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu místní hate na tento film. Na norskou tvorbu mi to přijde docela slušné. Plus mi to přišlo po všech těch Godzillách a King Konzích celkem originální, když to vychází ze severské mytologie. Produkční hodnoty tam jsou celkem vidět. Akorát od toho člověk nemůže čekat nic převratného. Samotné finále je dost zajímavé. Herci taky dobří, za mě spokojenost na poměry Netflixu. "Neříkej, že to je trol!" ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nádherné, krajina Nórska úchvatná, viac ako fajn CGI triky, ale stále sa jedná o komorný blockbuster, takže sa muselo šetriť kde sa len dalo (dokopy armáda 10 vojakov atď). A tu prichádza ako v každom monster (kaiju) filme výplň a tou sú vždy ľudia. A pokiaľ neumierajú po tuctoch, tak zbytočne veľa kecajú, mudrujú, a splašene pobehujú. Áno príbeh ľudia vždy ťahajú smerom na dol v hodnotení. ALE!!! Dvojku by som si pozrel, len poprosím monštrum proti monštru a ľudia len ako odkopávací doplnok :D ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obyčejná variace ne Godzillu a jiné předobrazy z devadesátek, kudos však za to, že něco takového vzniklo v Norsku, leč za globální pomoci Netflixu, kdy film uvidí tak tisícinásobek lidí. Těch klišé už na mě bylo moc, ale vlastně se na film dobře koukalo, má to střídmou stopáž a jako taková pohodová sedmička na zimní večer ideální. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla z Wishe. Filmu se nedá upřít jedna věc a to je prostředí. Panorama severských krajin a hor snímku dodává nádech něčeho krásného a samotné lokality dokazují, že Norsko je opravdu hezká země. Netflix snímek samotný nepřipravil, ale odkoupil a tak jde jasně vidět, že se nenatáčelo někde u režiséra ve sklepě, což je pro mě osobně veliké plus. (Většina filmů od Netflixu je totiž škaredá jak noc). Příběhem provází i sympatické postavy. Mariňák, vědkyně, nerd, se kterými strávíte většinu času. Nesmíme zapomenout na nutné zlé generály a ministry, kteří jsou v každém takovém filmu akorát proto, aby si dupli pro puštění atomovek a dělali hloupá rozhodnutí.  Největším plusem považuji u snímku, že obsahuje nádech něčeho mystického. Nejedná se  totiž jen o monstrum film, kde velká příšera ničí domy, žere lidi a neplatí daně. To vše tu samozřejmě je, ale v mnohem menším měřítku. Příběhy o trolech jsou zajímavé a samotný obr vypadá vizuálně obstojně. Filmu nechybí ani takové to pohádkové srdíčko a nabízí tak aspoň něco trošku odlišného.  Problém vidím akorát v tom, že se jede podle zajeté šablony od startu do konce a krom právě těch mystických věcí, tady není nic, co už bychom neviděli jinde a třeba i lépe. Neříkám, že to je špatný film, ale v rámci žánru celkem zapadne. Občas trošku drhne tempo a divák jednou za čas mrkne na hodinky, zda už se blíží konec. Ve výsledku se tak jedná o klasickou spotřební podívanou na Netflixu, která nenadchne ani neurazí. Potěší vizuál, sympatické postavy a až pohádkový nádech. Zamrzí šablonovitost a v některých chvílích nástup nudy. Na jeden večer je to ale dostačující a patří to do té lepší části toho, co streamovací gigant za poslední dobu vypustil. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama