Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a půvabná Judy má zřejmě v životě neuvěřitelnou smůlu. Jejím snem je pěkný velký dům a spořádaný manžel v něm. První vyvolený si ji ovšem vzal jen pro peníze a druhý zase umřel na srdeční příhodu během svatební noci. Navzdory šokovaným rodičům se Judy rozhodne rázně a odhodlaně změnit svůj život. Přihlásí se dobrovolně do armády, což si ovšem představuje tak trochu jako romantický výlet na Bahamy... Realita je pochopitelně jiná, ale křehká blondýnka se nevzdává a propracuje se až k parašutistickému výcviku. Její vojenská sláva by pravděpodobně stoupala, kdyby nepotkala dalšího muže. Stane se snad Judy konečně vdanou paničkou? Tvůrci této vděčné a nestárnoucí komedie nezapoměli na pěkně okořeněný závěr s překvapením. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Judy v podání Goldie Hawnové mě docela pobavila. Její smolné plány a akce jsou k popukání. Určitě si zasloužila Oskara, protože byla prostě úžasná což se zas tak nedá říct o filmu jako takovém, není slabý ale ani neoplývá žádnou hlubší myšlenkou či pointou ke které bych se vždy rád vracel. Proto pouze za 4 . ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Goldie moc nemusím a proto mi tenhle film přes milion repríz "unikal". A byla to chyba - protože vojín Benjaminová je skvělá komedie, skoro přemýšlím nad plným počtem abych trochu zvedl hodnocení. Zhýčkaná barbie Benjaminová má smůlu na manželství a tak se přihlásí do armády, kde začíná dostávat pěkné kapky. Její výcvik a bojová hra v lese jsou na filmu nejlepší - není to taškařice k popukání ve stylu Policejní Akademie, ale dobře se na to kouká a ty hlody jsou super. Pak se seznámí s novým přítelem a zamilují se - tady film trošku ztrácí tempo, ale stále se jedná o velice příjemný film, který můžu jen doporučit. EDIT 2024: Pěkný film se zvláštním vývojem - z crazy komedie se to mění na romantickou komedii s velice neromantickým a hořkým koncem. Ale ty 4* si to zaslouží. ()

Reklama

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn v hlavní roli rozmazlené a zhýčkané mladé ženy, která se rozhodne po prodělání citového traumatu po náhlém úmrtí manžela o svatební noci vstoupit do armády - komediální zápletka tedy, jak je nasnadě, vzniká konfrontací dosavadního stylu jejího života a života v armádě. Hrdinka totiž nemá nejmenší ponětí o tom, co všechno vojenský výcvik obnáší a co všechno bude muset podstoupit. Za čistokrevnou komedii film nepovažuji, ale za ztrátu času také ne. Za mě průměr, který neurazí ani po několika desetiletích od doby svého vzniku. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Vojína Benjaminovou, jak se z ufňukánka stane profesionální vojačka, jsem viděla před lety a teď pri druhém shlédnutí jsem zjistila, že to je jen polovina filmu. Úplně jsem zapomněla na zvláštní rodiče, se kterýma to Judy asi neměla lehké. Také mi z paměti vypadl francouzský doktor. V Americe byl takovým suprmužem a v Evropě, škoda mluvit. Asi to bylo i tím, že americká část příběhu je silnější. V Evropě se všechny další postavy objevují jenom jednou a příběh je zkratovitější. Také jsem si uvědomila, že všechny policejní akademie přišly až po Benjaminové a jenom rozváděly myšlenku, že za pomoci správné motivace lze vycvičit i ze slabošského nešiky sebevědomého profesionála. Střednědobrý příběh s někdy prestřelenými situacemi. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdo by si nezamiloval naivku Judy? Komu by nebylo líto chudinky Judy? Kdo by se nechtěl podívat, jak se submisivní panenka Judy změní v silnou, dominantní osobnost, která si hned tak do něčeho kecat nenechá? První část, kde se přesně toto děje se mi vždycky hodně líbila. Mám prostě rád filmy o nickách, který se dokáží postavit na vlastní nohy a ukázat lidem kolem sebe, že za něco stojí, i když to tak třeba nevypadalo. Jenže potom se z Judy stane zamilovaná snoubenka a už to je o něčem jiným. Armand Assante si sice toho svýho promiskuitního floutka střihl skvěle, jenže v té druhé půlce už mi prostě něco chybí. Až příliš se to zvrtává do standardní romantické komedie s hořkým probuzením na konci. Ovšem některé vtípky jsou opravdu dokonalé (v posteli po orgasmu - Tak tohle jsem tolik let předstírala? - Bylo to poprvé? - Ano. A taky podruhé.) Zieff sice romantický komedie umí, ale málokdy udrží svou vysokou laťku ze začátku po celou stopáž. I tak se ale dá na trošku jinou vojandu než GI Jane směle podívat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film byl ve své době komerčně velmi úspěšný, z tohoto důvodu byl také následně zpracován do stejnojmenné televizní minisérie. (Detektiv-2)

Reklama

Reklama