Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K prožití neskutečného dobrodružství stačí málo. Odjet s kamarády na zapřenou do Anglie na ragby a tam si od rozvášněného fanouška nechat vyrazit zuby. A když už vás přijme zubař, není nic lepšího než si zkusit v čekárně uniformu typického anglického "bobíka", neboli policajta a vyjít v ní na chodbu. A už se vezete. Zvláště, když díky zubařskému zákroku nemůžete otevřít ústa a vysvětlit lidem okolo, že jste vlastně Francouz a žádný policista.

V komedii typické pro Roberta Dhéryho najdeme kromě známých francouzských tváří i britskou hereckou hvězdu Dianu Dors, která tu hraje samu sebe. (Robbi)

(více)

Recenze (19)

markotter 

všechny recenze uživatele

Teda s jakou lehkostí a noblesou natočili Francouzi tuhle grotesku o nemluvícím policajtovi, to se jen tak nevidí. Nezáleží, že to je o anglánech, pitomci se najdou v každé krajině, ale tady z toho kouká takovéto "to by bylo, abychom Vás (Angláni), My (Francouzi) nenasrali". Jasně, má to i slabší místa, ale udržet vysokou laťku u filmu, který je složen převážně z gagů, kór když hlavní postava nesmí mluvit, to snad ani nejde. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Famózní úvod ještě před titulky! A pak Twickenham a ragby zápas Francie vs. Anglie, jízda autobusu záhonem, vlnící se sestřička :-), slepec, kterému chce pořád někdo pomáhat... vůbec celkové množství úžasných gagů a samozřejmě policajt, co není policajt ("Já nejsem policista. - My taky ne."). Dohromady je to obrovská paráda, u které jsem slzela smíchy. Jako fakt! "Spoj nás znovu, idiote!" :-D ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale tenhle film mě hned ze začátku příjemně zvednul náladu. Francouzi si ze začátku dělali legraci z Angličanů. Pak si dělali legraci ze sebe a nakonec skončili zase u Angličanů. Jasný, je to francouzský film, nemůžou skončit u sebe. Co se týče vtipů, je to poctivá legrace, ale bez výraznějšího příběhu a bez výraznějších postav. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno viděno v čs. televizi, a letmá vzpomínka zůstala, zvláště na tu úžasně se vlnící půvabnou sestřičku v čekárně u zubaře. I po letech velká zábava, poučená na němých groteskách, která ani nepotřebuje příliš slov, takže film jde absolvovat bez titulků v původním francouzsko-anglickém znění. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie, která ale až hraničí se zesměšňováním sešněrovaných Anglánů. A dělat si prču z jejich oblíbených Bobíků, no to už ti Frantíci krapet přehnali. Ale jinak je to prima zábava, i když dnešním mladým, zvyklým na akci každých 10 vteřin se to může zdát občas nudné. Celkový umělecký dojem za 4. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama