Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Han22 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl. Asterix a Obelix se vydávají za vzdáleným bratránkem do Anglie, pomoci jim proti Římanům a tvůrci využívají všech příležitostí tropit si z Angličanů žerty. Přestože se děj odehrává 50 let před naším letopočtem, Britové jsou stále stejní jako dnes, v pět si odejdou na horkou vodu s mlékem, mají své anglické trávníky, ragby i gentlemanské chování za všech okolností. Když se k tomu přidá trojitá fujkombinace kanec s mátovým sauce, teplé pivo a horká voda s mlékem a pár running jokes typu červený nos u všech co se napijí, o zábavu je postaráno. A Asterix a Obelix nakonec naučí Brity i to nejdůležitější - jak je důležité mít čaj. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale kdybyste mi tohle pustili před pěti lety, bych byl plný elánu. Ten však za ty roky vyprchal. Žel bohu vidím jen průměrný snímek, který nijak extra nevybočuje z řady. Pro příznivce Asterixe to jsou hody. Pro mě jen tuctový animák. Na druhou stranu musím říct, že se mi líbil starověký Londýn (téměř dřevěný Big Ben a Tower Bridge) a elegantní vsunutí čaje jako národního anglického nápoje nebylo též tím nejhorším nápadem. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niekedy vyznie spojenie minulosti a súčasnosti komicky, niekedy nevkusne a niekedy je to v pohode. Teraz myslím, že to ani neuškodilo a ani neskrášlilo, bolo to fajn, no čakal som viac po takom filme Dvanásť úloh pre Asterixa. Tých zaujímavých motívov tu podľa mňa nebolo nejak veľa a ani zábavných scénok som sa veľmi nedočkal. Animačne približne tak ako to mám rád, čiže celkovo ako film je to pre mňa solídny priemer. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Druhy Asterix ve zdejsi topce. Zatimco u 12ti ukolu to je v poradku, u tehle blbosti ani nahodou. Je sokujici, o kolik muze byt kousek se stejnou grafikou, stejnymi charaktery atd. horsi. Ma to par momentu, ale prevazne je to nuda a zabavny kresleny film si neco, co jen vzdalene pripomina nudu proste nemuze dovolit. 4/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, ze patrim k mensine, ale moja osobna premiera Asterixa ma vobec tak nenadchla ako drvivu väcsinu na CSFD. Pokus o humor, ktory u mna nezabodoval tam sice bol, ale ja som sa dival skor na hodinky, kedy to skonci a sam tomu nechapem, pretoze animovanymi rozpravkami som vyrastal - nikdy nedopustim na rozne Disneyovky, Toma a Jerryho, No pockaj zajac! alebo na Posledneho jednorozca a mnohe, preto som sam prekvapeny. Asi som na tento animak jednoducho nemal naladu. Dve hviezdicky davam za to, ze sa tam nieco zabavne obcas naslo a ze v detstve by sa mi to urcite pacilo viac... 22.01.2010 _____ Roger Carel - (Astérix) +++ Pierre Tornade - (Obélix) +++ Graham Bushnell - (Jolitorax) +++ Pierre Mondy - (Centinlapsus) +++ Hudba: Vladimir Cosma +++ ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)

Reklama

Reklama