Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nejlepší adaptace podle jednoho komiksu. Skvělé narážky na britské reálie, ovšem ty nejlepší z komiksů zde chybí - např. ta o kanálu La Manche. I přesto tomu dávám pět hvězd. Mimochodem, dabing je skvělý a pro ty, co říkají opak, doporučuji se někdy podívat na výpravu do Ameriky, svého času byl k tomu filmu pořízen nebývale špatný dabing, který podtrhl už tak špatný zážitek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jenom jeden z nás je tlusťoch a ten navíc vůbec není tlustý." Kdepak Obelixi, na tobě není vůbec nic tlustého a už vůbec ne směšného. To se ovšem nedá říci o Britech. Jejich korektnost, uhlazenost, důstojné chlastání čaje i specifické lpění na tradicích z nich činí ideální zdroj zábavy. Ovšem jakmile do tohoto v podstatě sterilního prostředí vtrhnou dva nadšení římanobijci, tak si můžeme si v klidu vychutnat další letecký den s nedobrovolnými římskými aviatiky a to mě rozhodně baví. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Vzdy, kdyz si Francouzi utahuji z Anglicanu (nebo naopak) je o zabavu postarano. Ackoli se comiksove predlohy drzi pomerne presne, bohuzel tu chybi pomerne dost dalsich narazek (treba The Beatles). Ale vic se mi tu libi ten puvod caje (po tretim shlednuti jsem zacal lit mleko do caje) a taky prezpivany hlavni song do anglictiny. A taky tu nechybi Idefix. 90% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Snížené hodnocení je pravděpodobně zůsobené špatným českým dabingem. Jinak však oceňuji, kolik chytrého a historií inspirovaného humoru se sem podařilo nacpat. Asterix je pro francouze, někým, kdo jim pomáhá vyrovnat se s vlastním komplexem méněcenosti, jež vyvěrá z historických selhání a ze ztráty velmocenského postavení. A i zde je tento boj proti všem patrný. Pokud se to ovšem daří, jako zde není co vytýkat. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Prišiel som, videl som a neveril som vlastným očiam."     Asterixove príbehy ma nikdy nebrali, takže ani trochu nezdieľam to všeobecné nadšenie tu na ČSFD (je inak zaujímavé, ako diametrálne sa líši tunajšie hodnotenie od hodnotenia na IMDb). Dokážem ešte oceniť celkom peknú výtvarnú stránku (hlavne vykreslenie prostredia, napr. lesa a domov) a aj peknú hudbu známeho skladateľa Vladimira Cosmu (veľmi pekná je i titulková pieseň "The Look Out is Out" skupiny Cook da Book), nie však už ten prostučký príbeh, otravne doslovné dialógy a predovšetkým nie ten jednoduchý humor, ktorý mi pripadá pramálo vtipný (založený dookola na tom istom, hlavne na trieskaní sa po gebuliach). Pobaviť ma dokázalo len zopár vtipných scén (vyslobodzovanie z veže, psík s elixírom) a zopár narážok na britské stereotypy (najmä na ich povestnú kuchyňu).     "Kopni to pivo do seba, než ti vychladne." ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu je triko Jolitoraxe zelené a Zebigbosovo žluté. Ve filmu je tomu naopak. (Zdroj: ČSFD)
  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama