Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici moc v oblibě nemám, ale očividně je to hraným zpracováním, které bylo až do dneška jediné, co jsem viděl. Ono to bude také tím, že v kresleném filmu je možné trochu více popustit uzdu... Každopádně mě to utvrdilo v tom, že mnohé starší animované filmy jsou často lepší, než ty nové, pro mě kolikrát těžko dokoukatelné. Jediné, co bych tomu vytknul je monotónnost úkolů, a ikdyž to není ani pár hodin co jsem to viděl, pevně v mysli mi zůstaly jen dva, a sice dům zatmění mysli a ostrov rozkoše, přičemž ten první zmíněný je z mého pohledu nejlepší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny, Albert Uderzo .. První záběr připomene to nejkýčovitější od Walt Disney, ale pak už se přeřadí na svéráznou vlnu a přesně dávkovaný humor nás provede historickým příběhem jedné houževnaté Galské vesnice. Rozjařená etuda na ostrově rozkoše je slastnou vzpomínkou na předešlé desetiletí, satira z byrokratického aparátu pak nasadí příběhu královskou korunu. Na osmdesátiminutový snímek však bylo úkolů zbytečně moc, postupně to upadlo do jednotvárnosti, protože nebylo čím překvapit, když víte, že zvládnou cokoliv. Ani cirkusový konec neměl na to, vyrovnat se několika předešlým perlám a radostné nadšení tak spíše ochlazoval. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že je tento film ve 200 nejlepších a ještě tak na vysoké pozici. Neříkám, že je špatný, ale rozhodně jsem viděl mnohem lepší kousky, které by si zasloužili být místo tohoto snímku. Asterixe a Obelixe jsem nikdy nežral. Hlavně ty filmy, kde hrál Depardieu byly podle mého názoru šílené. Na tomto animáku byl hlavně skvostný ten pidimužík, kterého určitě nikdy nic nerozháže. Mluvil jako kdyby měl ucpaný nos a byl pořád neuvěřitelně v klidu. Jen chodil s Asterixem a Obelixem, kterým zadával úkoly a pak to v tom největším klídku odškrtával, když je postupně splňovaly. Posuďte sami ty úkoly. Hodit nejdále oštěpem, sníst všechno jídlo(mimochodem, asi nejvtipnější úkol), projít jeskyní, kde je bestie(vtipná hláška: ,,Omluvte mou zvědavost, ale jak ta nestvůra vypadala?“) aj. Dávám 79%. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

No, jako od údajně nejlepšího Asterixe bych od tohohle filmu čekal trochu více... 12 ÚKOLŮ obsahuje několik vtipných gagů těžících ze situační komiky, ale celkově se na tomto snímku již projevil čas. Taky nevím, zda je Libor Terš dobrá volba pro dabing Asterixe. Inu, PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA se mi líbí více. (395.) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama