Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je legendární animovaný film. Nejde jen o příběh pro malé děti i dospělí se u něho pobaví. Každý si v něm najde to své. Zajímavé je, že i po tolika letech od vzniku v něm nacházím pořád něco nového. Úkoly jsou zajímavé. Divák se u toho nestihne nudit, nemá na to prostě čas. Moje hodnocení samozřejmě ovlinila i velká dávka nostalgie. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Asterix je užásný a tenhle díl je obzvlášť povedený, vyníkající úkoly u kterých jsem se skvěle bavil, například oštěpař který má nabouchanou jen půlku těla, kuchař titánů, kterého Obelix zostudí, je to prostě super, a ten jejich průvodce je total týpek:) Tohle by se mělo dětem pouštět aspon 3x denně. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny, Albert Uderzo .. První záběr připomene to nejkýčovitější od Walt Disney, ale pak už se přeřadí na svéráznou vlnu a přesně dávkovaný humor nás provede historickým příběhem jedné houževnaté Galské vesnice. Rozjařená etuda na ostrově rozkoše je slastnou vzpomínkou na předešlé desetiletí, satira z byrokratického aparátu pak nasadí příběhu královskou korunu. Na osmdesátiminutový snímek však bylo úkolů zbytečně moc, postupně to upadlo do jednotvárnosti, protože nebylo čím překvapit, když víte, že zvládnou cokoliv. Ani cirkusový konec neměl na to, vyrovnat se několika předešlým perlám a radostné nadšení tak spíše ochlazoval. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Brute, přestaň si hrát s tím nožem, ještě se někdo zraní.“ Brutus.. Nevím, jestli to bylo těmi Římany, satirickým tónem, popisem marného boje s úřední mašinérií, či postavou jménem Caius Tiddlus, která byla de facto Pyjus Čůrus, ale celé mi to připomnělo Life of Brian - samozřejmě v nepatrně infantilnějším duchu a náboženské korektnosti. „Lékárník“ Panoramix a vůbec celá ta galská kohorta sypačů mají štěstí, že Světová antidopingová agentura byla založena až v roce 1999.. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Asterix. Vše absurdní bylo dovedeno do krajních mezí, skvělé nápady - třeba konfrontace s mágem, který z vás udělá jakékoliv zvíře pouze pohledem; zápasník s německým přízvukem, který přepere i Obelixe (!) nebo Obelix vycházející z hospody po snědení slona, velblouda, dvou jehňat, krávy, selátek, křepelek a bůhví čeho ještě se slovy: "Kde je kuchař? Donesl pár předkrmů a pak se vypařil!" ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama