Reklama

Reklama

Vilém Spilka Quartet

(koncert)
Hudební
Česko, 2020, 73 min

Režie:

Jiří Strnad

Hrají:

Vilém Spilka

Obsahy(1)

Táborákové evergreeny Honzy Nedvěda v jazzovém kabátu a nové hudební fúze z výročního koncertu kapely v brněnském Divadle Husa na provázku... Smíchejte jazz, folk a další současné vlivy, přidejte špetku experimentu, dochuťte zdejší melodikou a dostanete kapelu s názvem Vilém Spilka Quartet. Vědomé hudební kořeny členů kvarteta leží v pestré jazzové historii, ale ty podvědomé se derou na povrch stejně vehementně. A protože saxofonistu Radka Zapadla, basistu Vlastimila Trlla, bubeníka Martina Kleibla i kytaristu Viléma Spilku spojuje i záliba v improvizaci a přetváření zajímavého hudebního materiálu, logicky se potkávají v kapele, která jim dovolí jejich představu nezkresleně přivést na svět. Po úspěchu alba "Podvod", které zpracovává táborákové evergreeny Honzy Nedvěda, vydává jazzová sestava Vilém Spilka Quartet album "Čekání na Toma". (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tuto jazzovou sestavu živě a překvapilo mě, jak zajímavě zněla např. známá píseň Růže z papíru bratří Nedvědů. Mám ráda jazz, líbí se mi všichni čtyři, nejvíc ale saxofonista Radek Zapadlo. Saxofon je pro mě božský nástroj. Opět potěšení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nedvědi v první písni mě příjemně naladili. Jinak na přímé soustředěné poslouchání preferuji spíše folk. Tato hudba umí dobarvit atmosféru třeba v kavárně. ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama