Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Hudební

Recenze (753)

plakát

Hokusai: Stařec posedlý malováním (2017) 

Nikdy jsem o tomto umělci neslyšela. Zaujalo mě, že svá zásadní díla vytvořil až po 60. roku věku. Cyklus 36 pohledů na horu Fudži je nádherný.

plakát

Vzkaz v láhvi (1999) 

Při dnešním zhlédnutí (film jsem celý neviděla, nekonečně se táhl) jsem ubrala jednu hvězdičku. Kýčovité melodrama, dialogy k neuvěření, výborný byl pouze Paul Newman. Nesnesitelně přeslazené. Citově se mě film vůbec nedotkl.

plakát

Tajemství života KHM (2010) (TV film) 

Vynikající básník, ale také rozporuplná osobnost. Některé informace pro mě byly nové. Před pár lety jsem četla Důvěrnou zprávu o K. H. M. (Autor Miroslav Ivanov.) Zajímavé čtení.

plakát

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (1989) 

Tak mám zase velké zpoždění, tvorbu Petera Greenawaye vůbec neznám. Prvních pár minut jsem nevěděla, na co se to vlastně dívám. Ale pak mě film zcela připoutal k obrazovce a úplně mě rozsekal. Vizuální stránka úžasná. Červená barva dráždila a provokovala, výkony herců byly skvělé a hudba Michaela Nymana fascinující. Film mě ohromně bavil, i když si nejsem jistá, jestli "bavil" je ten správný výraz. Můj slovník je obohacen o slovo "makabrózní". Netušila jsem, co to znamená. Závěr filmu mi přivodil půst, nevpravím do sebe žádné jídlo.

plakát

Iveta - Série 2 (2023) (série) 

První sérii jsem nesledovala, touto jednou epizodou končím. Vůbec jsem nepochopila, proč se něco takového natočilo. Zpěvačka byla výborná, osobnost asi dost složitá, ale proč ji vykreslovat jako úplnou nesvéprávnou chudinku? Zná někdo celou pravdu? Poznal ji někdo tak, aby se dalo jednoznačně sdělit seriálem, jaký byla člověk? Je mi líto, že trpěla a skončila sebevraždou. Už bych nepátrala po ničem, dopřála bych jí klid.  To by si zasloužila, ne tenhle seriál!

plakát

Fany (1995) 

Musela jsem si přiznat pravdu a ubrat jednu hvězdičku. Pana Kachyňu velmi obdivuji, ale tento film ráda nemám. Neztotožňuji se s většinou v názoru, že Bohdalová byla v roli Fany skvělá. Podle mě nebyla. Naopak. A to jsem si dovolila dost, ale nemůžu si pomoct. V současné době mi Jiřina Bohdalová bohužel vadí úplně všude. A nic s tím nenadělám.

plakát

Prašáci (2018) 

Chudák kluk. Jeho rozvrh vyvěšený nad psacím stolem  mě úplně vyděsil. Kromě učení každý den nějaký zájmový kroužek. Aby se dítě rozvíjelo, i kdyby nechtělo. V době mého dětství jsem jenom četla, četla, četla a kreslila. Žádné kroužky. Mám doma plyšového kocoura, takového rozcuchaného, který je podobný Prašákům. Těm se u mě asi daří dobře, protože úklid v poslední době nějak odbývám. Teď zrovna koukám, že se něco válí mezi pohovkou a knihovnou. Asi to tam nechám. Co kdyby to byl Prašák?

plakát

Filmařské legendy - Joel a Ethan Coenovi (2022) (epizoda) 

Výborný dokument. Všechny filmy bratří Coenů jsem neviděla (chci to napravit), některé jsem viděla před lety, ale nehodnotila.  Jejich filmy Fargo, Tahle země není pro starý a obzvlášť Muž, který nebyl však rozhodně patří k těm, na které se můžu podívat víckrát a pořád jsem z nich nadšená.

plakát

Deníček Ivety B. (2000) (pořad) 

Jako odpad bych tento pořad nehodnotila. Humor Suchánka a Genzera není sice zrovna pro mě, ale i když jsem Ivetu Bartošovou moc neposlouchala a seriál o ní nesleduji, uvědomila jsem si, jak dobrá byla zpěvačka. A navíc krásná. Ráda jsem viděla i Petra Muka.

plakát

Skryté skvosty - Stekník (2024) (epizoda) 

Jaroslav Plesl by mohl dělat průvodce jakýmkoliv pořadem, ale tento mu obzvlášť sluší. Zámek mezi chmelnicemi, to bych nečekala.