Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Hudební

Recenze (776)

plakát

Rivalové v umění - Van Gogh versus Gauguin (2016) (epizoda) 

Dokument mě nijak zvlášť nenadchl. A co mi hodně vadilo, byla výslovnost jmen obou protagonistů . Chápu, že je to správná výslovnost. Ale celý život jsem byla zvyklá vyslovovat to jinak a  když slyším "choch", rve mi to uši. Stejně tak "gogán". Nemohla jsem to strávit.

plakát

Kolik je na světě věcí (1985) 

Pěkná animace, báseň (neznala jsem) a vynikající přednes pana Hrušínského. Ale úvodní stále se opakující hudební motiv mi silně lezl na nervy, i když jinak si Petra Skoumala vážím.

plakát

Stíny v mlze - Čarovná noc (2024) (epizoda) 

Příliš mnoho podezřelých a do toho ještě nedořešený minulý případ. Podivné chování manželky Černého, Malá taky jedná nelogicky, když nechá dcerku  den navíc u macechy. Nesedí mi to k ní, dřív byla především matka, teď je jen vyšetřovatelka. Vidí, že dcerku ztrácí, a přesto se takto chová. Scenárista nás chce asi přesvědčit, že práce hlavních hrdinů nejde dohromady s rodičovstvím a že se s těmi dvěma nedá žít. Malá by tedy asi měla změnit zaměstnání, jinak o holčičku přijde. Plesl se tváří, jako kdyby na něm neležela žádná vina. Tak co nám vyleze z toho Švehlíka? Špalkové to sluší mnohem víc než v první řadě seriálu. Lepší oblečení i účes.

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Nádherná podívaná, ale asi ne zrovna pro mě. První díl jsem viděla celý najednou a líbil se mi. Ve své době to byla bomba. Jenže druhý a třetí díl sleduji po kouskách vlastně už několik let. Je to na mě příliš dlouhé a nemám moc ráda žánr fantasy. Knihu jsem před lety nedokázala přečíst a přenechala jsem ji dceři, která si žánr fantasy zamilovala a čte ho dodnes. Krásná hudba.

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Lež nesnáším a neodpustím nikdy. Pro mě je vyznění filmu nepřijatelné. Lenka Vlasáková byla výborná. Novinářka z Reflexu ? Nevěrohodné. Nejsem schopna hodnotit.

plakát

Stíny Manhattanu (2016) 

Noir? Slabý pokus o něj. Adrien Brody v roli muže, který si vyloženě prosí o to, aby si podělal život kvůli ženské, která za to nestojí. Brody není žádný extra herec, hlavní hrdinka mě svým vzhledem neoslnila (tohle má být femme fatale?), u filmu jsem se  místy nudila. A historka s koněm mě tedy nedojala.

plakát

Kudykam (2010) (divadelní záznam) 

Písně z této divadelní hry jsem znala, některé jsou krásné. Hru jsem viděla včera poprvé a mám z ní smíšené pocity. Když jsem už asi půl hodiny čekala, až Ondřej Ruml zazpívá Havrany na sněhu, musela jsem si přiznat, že mluvené slovo je naprostý chaos a já mám ráda věci jednoduché, srozumitelné. A nemám ráda muzikály. Písně beru, to ostatní ne.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

Před těmi mnoha lety, kdy jsem film viděla poprvé, se mi moc líbil. Ale myslím, že zub času ho moc neohlodal. Mladí diváci ho budou asi vnímat jinak než my starší, ale pro mě je to pořád napínavá podívaná.

plakát

Galerie... kde byste je nečekali - Na okraji (2024) (epizoda) 

Lidická galerie a Sam83 v České Bříze mě zaujaly, galerie v Krásné Lípě mě okouzlila. Nerada se loučím s tímto dokumentárním seriálem. Získala jsem tipy k návštěvě několika míst, která určitě musím vidět.. Děkuji tvůrcům za tento skvělý dokument.

Časové pásmo bylo změněno