Reklama

Reklama

Galerie... kde byste je nečekali


Na okraji (E06)

(epizoda)
Česko, 2024, 26 min

Režie:

Adam Martinec

Hrají:

Ester Geislerová (průvodce), Ondřej Horák (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

Jeden z nejdražších obrazů Gerharda Richtera v bývalém lidickém kulturáku, svobodný umělecký přístav v zaniklé továrně na nitě v Krásné Lípě a nezávislý prostor pro umění v Galerii Sam83 v České Bříze. Ester Geislerová a Ondřej Horák vás zavedou do míst, která nestojí v centru společenského ani kulturního dění, a přesto tam najdete skvosty současného výtvarného umění. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidická galerie a Sam83 v České Bříze mě zaujaly, galerie v Krásné Lípě mě okouzlila. Nerada se loučím s tímto dokumentárním seriálem. Získala jsem tipy k návštěvě několika míst, která určitě musím vidět.. Děkuji tvůrcům za tento skvělý dokument. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na okraji? Téhle epizodě dávám 6 hvězd! Podle mého se nejvíce přiblížila podstatě výtvarna v našem životě. Tady to není o velkých galeriích, o prezentaci výtvarného umění, ale o naprosto přirozeném výsledku lidí, kteří dobře nacítili potenciál místa, kteří pochopili, že umělecká tvorba vycházející z kontextu daného prostoru, bortící pravidla, překvapující, dojímající, umocněná filosofií respektu k obyčejnému životu je ta cesta, kterou se chtějí vydat. A cesta, která je mi jako výtvarnici velmi blízká. Zase jsem si gúglila hudbu. Smekám před člověkem, který ji vybírá. Bob Dylan Lay, Lady, Lay, Aaron Hibell Destroyer of Worlds... Ester kreativní, vtipná. Jestli je takhle střelená normálně, je to můj člověk. Ondřej ji krásně doplňuje svým klidem. Kdyby tito dva průvodci dělali pro zájemce poznávačky po republice, sednu i já do busu, v němž se mi dělá blbě, a pojedu s nimi kamkoli. Moc děkuji! ()

Reklama

Reklama