Reklama

Reklama

Pán prstenů: Dvě věže

  • USA The Lord of the Rings: The Two Towers (více)
Trailer 1

Po smrti Boromira a rozpadu Společenstva se cesty jeho členů rozdělily. Hobbit Frodo se svým sluhou Samem putují k Hoře Osudu, jen tam mohou sprovodit ze světa obávaný Prsten moci. Musí se však vypořádat se skřetem Glumem, který se snaží Prsten ukrást, ale hobiti ho přemůžou, spoutají a donutí ho, aby je vedl k bráně Mordoru. Aragorn s elfem Legolasem a trpaslíkem Gimlim se vydávají po stopě skřetů, aby osvobodili z jejich zajetí hobbity Smíška a Pippina. Mezitím však sílí moc temného pána Saurona, který se spojil se zrádným čarodějem Sarumanem a společně upínají všechny síly k získání Prstenu. Kdyby ho znovu získali, pak by byla Středozem definitivně odsouzena k zániku. Naše hrdiny tak čeká ještě dlouhé putování a mnohé nástrahy, než se jim podaří Prsten moci jednou provždy zničit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 291)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Fantasy sága pod vedením arcimága Petera Jacksona pokračuje, Sauronova armáda se chystá na tažení do Helmova žlebu a hobiti se setkávají s tajemným Glumem. Druhé dobrodružství pokračuje tam, kde skončilo první a využívá stejné prostředky: tíživý příběh, neskutečnou kameru, fenomenální výpravu, chytlavou hudbu, slušné herecké výkony a výborné digitální triky. Absolutním převratem je zde hojně využívaná technika motion capture, díky které vznikla postava Gluma, jejíž předlohou byl herec Andy Serkis. A právě Glumova schizofrenie se zakousne do Vašich neuronů a už se nepustí. Notně si přibližuje tomu, kvůli čemu se filmový fanoušek narodil. Dvě věže nespoléhají tolik na stylové dialogy jako Společenstvo prstenů, spíš se zaměřují na věci, jenž se daly do pohybu. Proto jsme svědky posledního pochodu Entů, útoku skřetích "divočáků" a především závěrečné, takřka 40-ti minuté bitvy u Helmova žlebu, která může být definicí slova monumentálnost a bezpochyby si půjdete párkrát opláchnout obličej, aby vám vzrušením neshořel. Kamera je znovu výtečná, digitální triky se šplhají na pověstný Olymp (Entové dobývající Železný pas, no wau)...Saurono vojsko tluče kopími do země před Helmovým žlebem, Frodo si uvědomuje význam své mise a Gandalf staví svého Stínovlase ve vycházejícím slunci na zadní... Chcete snad lepší pozvánku na Návrat Krále?? 94 miliónů dolarů(rozpočet)/926 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Dvě věže sice nemají tak kvalitní a ucelený příběh jako první díl, ale zase se mohou pochlubit velkolepější akcí a výpravou jejímž vrcholem je závěrečná bitva v Helmově žlebu, u které jsem 40 minut koukal s otevřenou pusou na ty úžasné vizuální orgie. Postava digitálně vytvořené Gluma je naprostý vrchol současných vizuálních efektů. Proti hereckým výkonům nemohu říct ani slovo (v tomhle díle mě nejvíce zaujmul Viggo Mortensen jako Aragorn). I když tohle je podle mnohých nejslabší díl z celé triologie, tak mě Peter Jackson nezklamal ani náhodou i když se je pravda, že kvalitě prvního a třetího dílu se nevyrovná....... ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Těch 5 hvězdiček je pro trilogii jako celek... "Dvěma věžím" se podařilo udržet "Společenstvem" nesmírně vysoko nasazenou laťku. To jen na úvod...Prostřední díl ságy je přece jen ze všech nejrozvleklejší, ale to neznamená, že by byl nudný! Všechny složky filmu do sebe perfektně zapadají, scénář nemá díru a neskutečných scén je hned několik, za všechny zmíním jen Gandalfův souboj s Balrogem a pak moji nejoblíbenější - bitva u Helmova žlebu, sekvence kdy Gandalf Bílý na Stínovlasovi v čele rohanských jezdců pádí prudkým svahem a s úžasnou světelnou aurou kolem sebe proráží hordy skřetů....Nezapomenutelné...Největším překvapením je pro mě ale dokonalé spojení hereckého mistrovství Andyho Serkise a počítačových mágů, kteří vnukli postavě Gluma tragický rozměr a dechberoucí schizofrenní mysl. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Rozdělením Společenstva na skupinky se děj zrychlil a filmu to dost prospělo. Navíc se objeví krásně monumentální bitvy - především ta závěrečná u Helmova žlebu, která již vešla do dějin. Při jejím vyvrcholení mi na pár sekund přestalo tepat srdce - opět úžasná kombinace obrazu a fenomenální hudby mistra Howarda. Snad mě jen trochu nudily ty věčně pochodující stromy, ale jen maličko a navíc mi to pak pěkně vynahradily. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Veľkolepý film, v ktorom sa dá nájsť hneď niekoľko symbolík, ktoré sa dokonca navzájom môžu dopĺňať. Napríklad, pohľad z environmentálneho hľadiska je zjavný – vrcholí protiútokom prírodných národov (hobitov, trpazlíkov, elfov) a stromov (entov) proti Železnému pásu, oblasti industriálnej tyranie, útočisku dobyvačných ohyzdov (po česky skřetov) a iných démonických bytostí, miestu, kde príroda zomiera na úkor pecí a kovární. Dobro vs. zlo. Film Last Airbender bol očividne inšpirovaný touto skrytou agitkou. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (184)

  • Zatímco podle knižní předlohy jsou titulními „Dvěma věžemi“ Sarumanova (Christopher Lee) citadela Orthank a věž v Minas Morgul, ve filmové verzi jsou to Orthank a Sauronova pevnost Barad-dûr. Minas Morgul se objevuje až v Návratu krále (2003). (L_O_U_S)
  • Frázi „Znám tvou tvář“ je možné slyšet jak ve druhém, tak i ve třetím díle. (vyfuk)
  • Když Pipin (Billy Boyd) se svým společníkem utíká před skřety, má nad levým obočím krvavou jizvu. Když ale potkávají Stromovouse, má ji nad pravým. (Gordy34)

Související novinky

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

Pán prstenů: Dvě věže v O2 aréně

14.12.2016

Po obrovském diváckém zájmu uvádí JV Agentura pokračování epické fantasy Pán prstenů – Dvě věže. Premiéra velkolepé projekce na filmovém plátně s plochou více než 150 metrů čtverečních za doprovodu… (více)

Reklama

Reklama