Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (653)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ač žánr fantasy, tak knihám se pro samou hloupou agitku hrubě nedostává právě fantazie. V tomhle bodě zůstal Adamson předloze věrný. Natočil rutinérskou rodinnou podívanou o tom, kterak čtvero nezletilých fracků, za pomoci neuvěřitelně egocentrického chlupatého Ježíše, pobije stovky nevinných otců od rodin. A navzdory těžce směšným závěrečným patnácti minutám (i když pojízdná zbrojovka Dědy Mráze z jedničky zůstala nepřekonána) a nic moc tempu je to lepší film než minule. Pěkně se na to kouká, dobře se to poslouchá (pokud tedy zrovna nemluví Lucinka s Aslanem), Dinklage, myšáci a záporáci to celkem táhnou, ale ubohost dětských “herců”, především představitelky Lucinky, přes veškerou snahu přebít nedokáží. Kratší stopáž, snesitelná děcka a režisér s fantazií by z toho možná vykřesali více. Ovšem zase tak moc pravděpodobné to tedy není. Takže za tři slaboduché a vratké hvězdičky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je to dosť slabé, ale aspoň, že ten pekný Narniovský vizuál za doprovodu skvelej Gregsonovej hudby ostal rovnaký. Nie je to už tak okúzľujúce ako prvý diel, ale stále sa to dá pozerať. Bitky, efekty, hudba, kostými, masky, výprava a podobne to všetko je opäť pekne, ale ten scenár je až príliš plochý, priamočiary, priehľadný a nevýrazný. Oblúbený soundtrack: Return of the Lion. 70% - 3* ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic jinýho než co se z toho vyklubalo, sem ani nečekal. Sice se jedná o celkem slušný fantasy příběhově i zpracováním, ale to co tam předvádí ty děti, to je příšerný,. ono nestačí, že se jim tam musí řikat králové a z toho největšího trapáčka se udělá král králů pro jistotu, ale ony i jejich postavy jsou příšerně napsaný, kdy pronášej nesmyslný hrdinský kecy, kterým by uvěřilo tak maximálně pětiletý dítě, dělaj ze sebe nehorázný mlátiče, kdy si hravě poradí s celou armádou nějakejch šmejdů, popřípadě si William Moseley dá duel na meče se šéfíkem záporáků a ještě k tomu všemu jsou výrazně nesympatický. Nicméně bitvy i ty souboje jsou fakt moc dobře zpracováný, působí fakt skvěle, triky takřka perfektní a hudba nadrůměrná a kupodivu ty 2 a půl hodiny uběhlo fakt neskutečně rychle, ale ty "dětský" herce fakt nedokážu přenést přes srdce, krom toho on i samotnej scénář je dosti naivně a prokouknutelně udělanej, takže 3* jsou ještě úspěch, když si vzpomenu na ty dialogy připomínající spíš parodii ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V porovnani s jednotkou mi chybalo to magicke dobrodruzstvo zlej ladovej carodejnice v podani Tildy Swinton, ktore bolo omnoho zaujimavejsie ako v tejto casti bez akejkolvek magie zly ludsky kral. Ani oblubeny Aslan sa tu moc neukazal, avsak na druhej strane mi dlha minutaz ubehla celkom rychlo. Hudba sa opakovala z jednotky, co mi vyhovelo a bitky na konci filmu som akceptoval ako rodinnu zabavu a nie napodobeninu Pana prstenov... 28.07.2008 _________ Ben Barnes - (Princ Kaspian) +++ William Moseley - (Peter Pevensie) +++ Anna Popplewell - (Susan Pevensie) +++ Skandar Keynes - (Edmund Pevensie) +++ Georgie Henley - (Lucy Pevensie) +++ Sergio Castellitto - (Král Miraz) +++ Vincent Grass - (Doktor Cornelius) +++ Tilda Swinton - (Bílá čarodějnice) +++ Klára Issová - (čarodějnice) +++ Hudba: (Harry Gregson-Williams) +++ (Videl v kine 26.07.2008) +++ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co vlastně všichni máte? Nejvíce bije do očí jedna věc: ubrat Narnii pachuť té přehnané dětinskosti a naivity, přidat trochu drsných reálných věcí (jmenuje se to smrt a nevyhýbá se to ani hlavním hrdinům), celé to trochu "potemnit", a máme tu obstojného soupeře pro Pána prstenů. Až tak zlý budu! Je mi jasné, že je to podle předlohy, a tak se tato přání jen s obtížemi někdy vyplní, ale doufám, že třeba v takovém pátem díle se konečně dočkáme... Byl jsem připravený na poloodpadový snímek, který prozívu, ale místo toho jsem se nechal strhnout akcí, nádhernými scenériemi a onou kouzelnou fantastikou. Přehršel totálně debilních scén a hloupostí, plus kliček ve scénáři se sice nedá odpustit, ale když se na to skvěle kouká, tak proč ne. Přimhouřím obě oči a klidně napíšu, že se mi Princ Kaspian hodně líbil. A ta závěrečná bitva, ta se vážně povedla. Tedy až na to kopírování (?) entů... Palec mírně nahoru a asi půjdu na Vánoce 2010 do kina. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Původně se počítalo s premiérou už v roce 2007. (Bauer)
  • Čeští komparzisté, kteří se účastnili natáčeli scény závěrečné bitvy u vesnice Neznabohy na Ústecku, si stěžovali na špatné hygienické podmínky. Došlo to až ke dvojité návštěvě hygienické inspekce. (ondradvori)
  • Když sourozenci čekají ve stanici metra, je za nimi vidět nápis "strand". Což v angličtině mimo jiné znamená „pláž“, na kterou se do Narnie příhodně přenesou. (karolina.val)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama