Reklama

Reklama

Roh Gondoru

  • angličtina Horn of Gondor
Trailer

Obsahy(1)

Po vpádu divokých hord Balchotu se Gondor ocitá na kraji porážky. Vládnoucí správce Cirion upíná svoji naději na sever, k polozapomenutému národu Pánu koní. Podaří se rytíři Borondirovi předat Cirionovo poselství? Fanouškovský film Roh Gondoru vznikl v České republice a zobrazuje méně známou kapitolu z Tolkienova světa, zasazenou 500 let před děj Pána Prstenů. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sleduji nesmírně zajímavý Youtube kanál Digladior Borka a Zdenála a Pán pratenů je srdcovka, takže jsem měl od tohoto kraťase velmi vysoká očekávání, která bohužel zůstala spíše nenaplněna. Za vinu bych to dával nejspíš nízkému rozpočtu. Jediné, na co se mi zde hezky koukalo byl šerm. Bohužel ho bylo poměrně málo. Celý kraťas na mě působil zvláštně, místy až směšně, když jsem viděl hordu skřetů o 4 členech, či v závěru, jak s velkou slávou přijeli po zatroubení na roh 3 borci na koních. [55 %] ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci tentokrát poněkud opomněli příběh (který byl tak silnou devizou předchozího počinu). Přitom přes krátkou metráž je film dostatečně dlouhý, aby plnokrevné vyprávění unesl - ne jen pár za sebe poskládaných scén (kůň - les - roh - bitka - konec). Na druhou stranu má Roh Gondoru všechnu tu úžasnou jacksonovskou atmosféru, která chyběla Hobitovi, a hudba je naprosto fenomenální (včetně přesahů do Shora). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Když já nevím. Slušná střihová skladba, dobré aranžmá bitky, podmanivá kamera i hudba, ale tak nějak mi v tom chyběl větší příběh, něco víc, oč by se hrálo, než že někdo někam přijede vyřídit vzkaz a zas odjede. Herci jsou dabovaní, aby to mohlo jít rovnou do anglicky mluvících zemí, ale při tom hraní je taky vidět určitá slabina. Jinak vypravěč mi přišel na začátku zbytečně dlouhý a oceňoval jsem především výtvarníka, ten si musel hodně vyhrát. Technicky a formou na skoro profesionální úrovni, ale chybí v tom něco víc, něco navíc, přičemž 19 minut je dost na to, nějaký ten silnější příběh rozehrát. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Místy se to i přes poměrně kvalitní režii a supr kameru trochu táhne a chybí tomu tah na branku, ale jinak je z toho cítit nadšení pro věc a příběh, byť úplně primitivní, má hezkou pointu. Pěkná podzimní česká krajina, luxusní kostýmy, uvěřitelní herci a skvěle zvolená slova vypravěče (voice-acting v angličtině hodně solidní), která mě instantně vcucla zpátky do Středozemě. V kombinaci s hudbou je z toho cítit přesně ta atmosféra, kterou oplývala prstenová trilogie a kterou jsem paradoxně od té doby nikde neviděl. Hned mě zaplavila vlna nostalgie, takže i přes klasický fan-film look fakt good job. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Budu se sice v podstatě opakovat, ale hledět na skupinku historicky šermujících osob, byť toliko čtyřčlennou, která s rozličným bodnosečným arzenálem nezachází jako s krumpáčem, mému oku ulahodilo natolik, že jsem ochoten jej přimhouřit i nad tím, že jako pravlast pastevců koní mohlo být zvoleno spíše České středohoří a že režisér za flašku medoviny neukecal tuhle partičku o práva na song pod závěrečné titule. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Balchota měl původně hrát český MMA zápasník a bratr režiséra Viktor Pešta. Kvůli tréninku v USA se však natáčení nemohl zúčastnit. (ČSFD.cz)
  • Exteriéry byly natočené v Brdech a na Křivoklátsku. Nejvíce času strávil štáb na vrchu Plešivec u Jinec, prolog pak vznikl na zámku v Rožmitále pod Třemšínem. (ČSFD.cz)
  • Borondirův kůň se jmenuje Baldor, Aragornův Brego. Brego byl rohanský král, jehož syn se jmenoval Baldor. (Zdroj: Šimon Pešta)

Reklama

Reklama