Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No chapu, z ceho tu je kazdej tak nadsenej, na amaterskej pocin fakt unikatni zalezitost, ktera by pri delce deseti minut stoprocentne fungovala, ale pri delce pres pul hodiny to uz doznava znacnejch trhlin. Pribeh je sice jednoduchej, ale je tu par odkazu na udalosti v Panovi Prstenu, coz je fajn. Vizualni stranka je taky fajnova, obzvlast uvod je perfektni, bohuzel misty to fakt spis vypada jak zaber na partu lidi motajici se po lese. Hudba se taky povedla, i kdyz k nekterejm scenam moc nesedla. Skreti maj paradni masky a pokud tu neni nejakej jo detailni zaber na hubu, kdy se provali obcas lacinejsi maska, neni si na co stezovat. Samotnej Glum je pak vyresenej docela vtipne, bud vidime jeho stin, nejaky obrys z dalky, nebo je narvanej v pytli a samotnej zaber na nej si nechali az na konec. Coz nevadi, takle to je uplne dostacujici. Jenze kamen urazu jsou herci, necekam, ze amateri budou hrat buhvico a Gandalf jeste docela ujde, jenze Arwen ma rypak, ze by mohla jit orat pole a postava, na ktery celej film stoji - Aragorn, je fakt dost hrozna - teda ten herec. Vypada jak nejakej chcipacek, co dostal naplacano, charisma nikde a neustale aby se clovek bal, ze usne, fakt docela hruza. A to vlastne srazi celej film dolu, k tomu si pripoctete spoustu zbytecne dlouhejch zaberu chozeni po lese a nakonec to i pres na amatery paradni vizualni stranku vic nez ty tri hvezdicky bohuzel neda. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Do dokonalosti tomuto amatérskému počinu chybí opravdu jen málo. Bylo to skvělé vrátit se na pár okamžiků zpátky do Středozemě. Atmosféra jak vystřižená od Jacksona(!), herecké výkony na velmi slušné úrovni, stejně tak kostýmy i samotné zápasy. Snad jen trocha toho počítačového pozadí vadila. Příroda dokonalá, Glum slušně vytvořený...asi jeden z nejlepších amatérských filmů co jsem kdy viděl. Škoda jen těch 39 minut...má to na víc. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale pokud se na to člověk dívá objektivně je to přesně takové, jaké napsal Cervenak...prostě obdivuhodné.Pána Prstenů nemám vůbec v lásce a toho blba Jacksona už vůbec né a možná i díky tomu, že poslední dobou pařim Skyrim mě tohle docela sedlo a je roztomilej paradox, že když Tolkiena nefilmuje nabubřelý debil, nejsou v tom nabubřelé a prázdné fráze, nedějí se kolem toho hysterické a fanatické řečičky tupých diváků jako u Twajlajtu a nehází se těm digitalním sračkám jedna soška za druhou...dá se na to koukat s čistou vzpomínkou na dětskou fantazii....hele ty obtloustlej záprdku zapamatuj si jméno Chris Bouchard, protože mu stačilo pár dobrovolníku a 3 tisíce eur, aby poslal tu tvoji trilogii do prdele. 80%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ať už dopadne Hobit jakkoli, Pán prstenů se zdařilého prequelu dočkal. Kde jsou ty doby, kdy se fanouškovské filmy schovávaly téměř výhradně za žánr parodie, kde nejméně vadil nedostatečný rozpočet. Teď už si troufnou natočit film, který se nejen dá brát vážně, ale dokonce ani nevypadá tak lacině jako třeba první díl Letopisů Narnie. Jistě, je to jen variace na Petera Jacksona, jehož trilogii to připomíná místy až zbytečně doslovně, ale tak to nejspíš tvůrci chtěli. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

I když miluju Pána prstenů až za hrob, rozhodně nehodlám slepě vychvalovat všechno, co je s ním spojené. Ovšem co zvládla skupina nadšenců za méně než 3000 liber je fascinující. Hlavně kostýmy byly perfektní, choreografie bojů povedená a soundtrack by s přehledem trumfnul kdejaké oficiální produkce. Na hudbě se podíleli kromě režiséra dva lidé: Adam Langston, Andrew Skrabutenas. I přes to že dějová linka jen nejslabším článkem filmu, za 40 minut jsem nestihla ani sníst koláč, jak jsem film zaujatě sledovala. Režiséra Chrise Boucharda (toho hubeného kluka v brýlích) budu určitě sledovat, našlápnuto má velice dobře. Chcete-li se dozvědět o projektu více, doporučuju Behind the scenes. 85% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Christopher Dingli, který zde ztvárnil Gluma, pracoval s Johnem Rhys-Daviesem, představitelem Gimliho z filmové série Pán prstenů, během natáčení televizního snímku Helena Trojská (2003). (Vlado666)
  • V roce 2014 k filmu vznikl český dabing. Postarala se o něj skupina Fénix ProDabing, která nekomerčně vyrábí kvalitní český dabing k filmům, seriálům, videím a skečům, nebo hrám. (Dr.Ummer)

Reklama

Reklama