Reklama

Reklama

Prašáci

(festivalový název)
Krátkometrážní / Animovaný
Lotyšsko, 2018, 13 min

Obsahy(1)

Knihovnička malého chlapce ukrývá kouzelný svět, v němž žijí Prašáci. Díky setkání s jedním z nich se jejich svět a ten chlapcův propojí. (Zlín Film Festival)

Recenze (2)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Chudák kluk. Jeho rozvrh vyvěšený nad psacím stolem  mě úplně vyděsil. Kromě učení každý den nějaký zájmový kroužek. Aby se dítě rozvíjelo, i kdyby nechtělo. V době mého dětství jsem jenom četla, četla, četla a kreslila. Žádné kroužky. Mám doma plyšového kocoura, takového rozcuchaného, který je podobný Prašákům. Těm se u mě asi daří dobře, protože úklid v poslední době nějak odbývám. Teď zrovna koukám, že se něco válí mezi pohovkou a knihovnou. Asi to tam nechám. Co kdyby to byl Prašák? ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Pozor! Budete-li Prašáky, jako já hledat na internetu, tak vám Google nabídne různé prasáky. Ty rozhodně neberte, mohli byste se dostat na stránky, na které nechcete. Mr. Google totiž tyto tvorečky ještě nezná, možná proto, že je jen virtuální a prašáci si hoví ve špinavé hmotě. Pokud jste o nich ještě neslyšeli, tak vám řeknu, že já je důvěrně znám už léta. Ve svém malířském a sochařském ateliéru jich mám pěknou kolonii a v poslední době se mi začali rozmnožovat i v mém pokoji. Hlady tam rozhodně netrpí. Existují lidé, kteří se tato krásná stvoření snaží programově vyhubit z povrchu zemského, ale naštěstí je nás ještě dost, co si více vážíme druhové rozmanitosti na naší úžasné planetě a snažíme se jim v rozích svých pokojů nechávat chomáče a chuchvalce, aby se měli kde líhnout jejich mláďátka. Tento dokumentární film o jejich životě můžete zhlédnout zde. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama